Conselleria rebaixa encara més el preu del sòl industrial del polígon Espartal Xixona

Contempla atractives condicions i es mantenen preus competitius per a facilitar la implantació d’empreses i l’atracció d’inversions / El termini per a presentar les sol·licituds finalitza el pròxim 28 d’abril de 2023

 

L’Ivace ha llançat nous plecs de comercialització de sòl industrial de qualitat als parcs empresarials de Nuevo Tollo a Utiel, L’Espartal III a Xixona i El Campaner a Alcalà de Xivert.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat que aquests nous plecs, que s’han publicat en el DOGV aquest dimecres 1 de juny, «contemplen diferents modalitats per a l’adquisició de sòl industrial: compravenda, compravenda amb pagament ajornat i dret de superfície per a les parcel·les disponibles dels parcs empresarials que l’Ivace comercialitza a Utiel, Xixona i Alcalà de Xivert».

«Amb aquestes atractives condicions de comercialització i mantenint els mateixos preus competitius que el plec anterior- ha continuat- estem ajudant al teixit empresarial en l’adquisició de sòl industrial de qualitat als parcs empresarials de l’Ivace per a engegar els seus projectes contribuint així a la generació d’ocupació sostenible i de qualitat i a l’atracció d’inversions».

Així mateix, Climent ha subratllat que són fonamentals per a impulsar el procés de recuperació de l’economia marcat per la crisi derivada de la COVID-19 «perquè si facilitem la implantació d’empreses estem afavorint també la creació de nous llocs de treball i la generació de riquesa i creixement econòmic».

El conseller ha afirmat que aquests nous plecs són un exemple més de l’aposta decidida i sense precedents de la Conselleria d’Economia Sostenible i de l’Ivace per les àrees empresarials, «situant-les en el centre de la nostra política industrial i del procés de reindustrialització de la Comunitat Valenciana».

D’aquesta manera, ha enumerat altres actuacions que està desenvolupant el l’Ivace com són les ajudes per a la millora i modernització dels polígons industrials que enguany compten amb el major pressupost destinat fins al moment amb un total de 37,42 milions d’euros, la consolidació del Mapa de Sòl Industrial, i el desenvolupament de la Llei d’Àrees Industrials amb l’assessorament als ajuntaments per a la constitució de les Entitats de Gestió i Modernització (EGM).

Criteris adjudicació i preus

Tal com recull el DOGV, les sol·licituds presentades per a l’adquisició de sòl industrial disponible seran objecte de valoració en concurrència competitiva i la forma d’adjudicació serà mitjançant el concurs que s’acaba de publicar.

Entre els criteris per a avaluar-les es valorarà el nombre de nous llocs de treball, el manteniment d’ocupació, la integració de personal treballador amb diversitat funcional o un altre que contemple la legislació en matèria de protecció social, així com la creació d’ocupació d’empreses d’economia solidària, comerç just, cooperatives i associacions de caràcter social.

També es tindrà en compte que l’empresa haja de desplaçar-se del nucli de població del municipi, la inversió del projecte industrial i en R+D+i i la prestació de serveis complementaris que afavorisquen a la resta d’empreses instal·lades al parc empresarial.

Els preus establits en el plec són 44 euros/m² en El Campaner, 44 euros/m² en Nuevo Tollo i 36 euros/m² en L’Espartal III.

Sol·licituds

El calendari per a la presentació de les sol·licituds consta d’un total de cinc terminis. El primer d’ells abasta des del 2 de juny de 2022 fins a l’1 de juliol de 2022; el segon del 4 de juliol de 2022 fins al 30 de setembre de 2022, el tercer inclou des del 3 d’octubre de 2022 fins al 2 de desembre de 2022.

El quart termini per a presentar les sol·licituds abasta des del dia 5 de desembre de 2022 fins al 3 de març de 2023 i el cinqué termini del 6 de març de 2023 fins al 28 d’abril de 2023.

Ivace Parcs Empresarials a través de la seua pàgina web www.ivace.es actualitzarà la informació sobre la disponibilitat de les parcel·les objecte del present plec de manera que puga conéixer-se la disposició de sòl industrial en cadascun dels terminis de recepció de sol·licituds fixats per al present concurs.

Les possibles situacions administratives que podran figurar en cada parcel·la seran: disponible / adjudicada/ pendent de resolució.

Les persones interessades poden presentar la seua sol·licitud en el registre general de l’Ivace (Ciutat Administrativa 9 d’Octubre. Torre 2, C/ de la Democràcia, 77), o als ajuntaments dels municipis d’Utiel, Xixona i Alcalà de Xivert.

La informació sobre els plecs de comercialització es troba disponible en la web www.ivace.es i també es poden realitzar consultes en el telèfon 96 120 96 26 i a través del correu electrònic promocion.ivace@gva.es.

 

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *