48 empreses valencianes participen amb la Conselleria d’Agricultura en el Saló Gourmets 2024

  • José Luis Aguirre encapçala la representació de la Generalitat en la jornada inaugural

  • En l’estand de la Conselleria es faran show cookings a través de Centres de Turisme de la Comunitat Valenciana

Un total de 48 empreses de la Comunitat Valenciana participen amb la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca en la 37 edició del Saló de Gourmets, el principal esdeveniment europeu dedicat als productes agroalimentaris d’alta gamma i delicatessen, que tindrà lloc a Madrid del 22 al 25 d’abril.

El conseller, José Luis Aguirre, encapçalarà el dilluns la representació de la Generalitat en la jornada inaugural i visitarà el recinte en el qual mantindrà trobades amb els empresaris valencians presents en l’esdeveniment i així expressarà el suport del Govern Valencià al sector agroalimentari.

En este sentit, Aguirre ha valorat l’aposta per la qualitat diferenciada i la innovació d’estes empreses en un sector cada vegada més competitiu i globalitzat.

A més, ha afegit que l’assistència a Gourmets suposa una oportunitat de negoci per al sector, que mostra els seus productes delicatessen en un fòrum que reunix més de 55.000 productes i més de 100.000 visitants de tot el món i que implica un volum de negoci estimat pròxim als 200 milions d’euros.

 

 

 

Oli d’oliva verge extra, vi i begudes espirituoses, productors de mel, tòfona, fruita seca i espècies, productors ecològics i productors de figures de qualitat diferenciada com l’Arròs de València, el Torró de Xixona o la Xufa de València

L’expositor de la Conselleria d’Agricultura, situat al pavelló 6 d’IFEMA, té una superfície de 519 metres quadrats i acull 48 de les 74 firmes de la Comunitat Valenciana que assistixen a la fira.

Entre les empreses coexpositores que es donen cita en l’estand de la Conselleria, es troben productors i comercialitzadors d’oli d’oliva verge extra, vi i begudes espirituoses, productors de mel, tòfona, fruita seca i espècies, productors ecològics i productors de figures de qualitat diferenciada com l’Arròs de València, el Torró de Xixona o la Xufa de València.

Cuina en viu

Durant els dies de l’esdeveniment, la Conselleria d’Agricultura comptarà amb la col·laboració dels Centres de Turisme per a dur a terme show cookings amb els productes exposats per les empreses participants en l’estand de la Comunitat Valenciana.

Així, els cuiners del Centre  de Turisme de Dénia i l’Exquisit Mediterrani, Vicent Simó i María José Peiró, prepararan als visitants degustacions de plats típicament valencians, com ara paelles, fideuaes, arrossos melosos i altres plats d’alta cuina.

A més, hi haurà exhibicions culinàries que faran dos restaurants castellonencs amb estrela Michelín: el Restaurant Atalaya d’Alcossebre  i el Restaurant Cal Paradís de la Vall d’Alba. Els seus xefs, Alejandra Herrador i Emanuel Carlucci (Atalaya) i Miguel Barrera (Cal Paradís) oferiran mostres d’algunes de les seues creacions, elaborades amb productes de proximitat i de temporada de la Comunitat Valenciana.

 

 

Hijos de Manuel Picó presenta en Alimentaria Barcelona una línea de tres turrones con pistacho

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *