Aena anuncia l’ampliació del aeroport d’Alacant-Elx

L’empresa pública estatal no ha avançat encara els detalls, que es concretaran en les pròximes setmanes

L’empresa pública estatal encarregada de la majoria dels aeroports d’Espanya, Aena, ha anunciat aquest dijous que s’expandiran els aeroports de València i Alacant-Elx. Així ho ha comunicat el president de la companyia, Maurici Lucena, en la junta d’accionistes que s’ha celebrat hui a Madrid. Lucena ha remarcat que es tracta d’una mesura que ja va avançar fa unes setmanes el ministre de Transport i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, i que els detalls no es concretaran fins a les pròximes setmanes o mesos.

 

 

Però no només es tracta d’una reivindicació de l’empresariat. Des de l’inici de la legislatura, el govern valencià ha criticat en diverses ocasions que l’executiu central «marginava» Alacant per no contemplar activar un pla director a l’aeroport internacional Miguel Hernández que permetera el creixement amb la posada en marxa d’una segona pista. De fet, la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, va urgir Óscar Puente que aquesta ampliació havia de ser imminent. “»En el cas de Manises ja arribem tard, i no pot ocórrer el mateix amb el d’Alacant-Elx», va argumentar la consellera.

Puente, per la seua banda, va assenyalar al març que «hui dia i en els dos pròxims anys», l’aeroport d’Alacant «no necessita una ampliació», fins i tot amb les previsions d’augment de viatgers, però que «està prevista en l’actual pla director» de la infraestructura.

Mazón exigeix serietat i demana una confirmació oficial

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha exigit aquest dijous al govern espanyol “serietat” i que emeta una confirmació oficial de la possible ampliació dels aeroports de València i d’Alacant-Elx: “Només demane que s’aclarisquen, per favor, perquè no es pot jugar amb els nostres interessos estratègics”, segons informa ara el web d’À Punt.

 

 

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *