Agricultura activa un segon paquet d’ajudes de 5,5 milions per a compensar a sectors com el apícola afectats per la guerra d’Ucraïna

  • Estan orientades al sector del caqui, nispro, fruiters d’os (bresquillera, prunera, albercoc, nectarí i cirerer), raïm de taula, polit i apicultura

  • La convocatòria se suma a la ja realitzada fa uns mesos de 25 milions d’euros destinada principalment al sector citrícola

 

L’increment dels costos de l’apicultura (tant per a la hibernada com per a la transhumància) fan necessari que les explotacions apícoles compten amb una ajuda excepcional

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha publicat una ordre de bases de noves ajudes urgents a les persones agricultores i ramaderes dels sectors especialment afectats com a conseqüència de la invasió d’Ucraïna.

Així doncs, la Conselleria ha activat aquest segon paquet especial per valor de 5,5 milions d’euros destinat a explotacions del sector frutícola, especialment del cultiu de caqui, nispro, fruiters d’os (bresquillera, prunera, albercoc, nectarí i cirerer) i raïm de taula.

D’aquesta manera, les ajudes s’uneixen a altres que la Conselleria d’Agricultura ja ha destinat en 2022 a citricultors i part del sector ramader per valor de 25 milions d’euros, en el marc d’un conflicte que ha afectat el conjunt del sector agrari.

Tal com ha explicat la consellera d’Agricultura, Isaura Navarro, “conscients de les circumstàncies provocades per la guerra i de la sensibilitat que tenim cap a un dels nostres sectors productius més importants com ho és l’agricultura, posem en marxa més recursos econòmics per a pal·liar aquests problemes i reforçar i impulsar als nostres agricultors i ramaders”. “Invertim així 30 milions d’euros en ajudes per a compensar els efectes de la guerra i protegir l’activitat del camp”, ha afegit Navarro.

Cal recordar que aquestes s’han vist greument perjudicades per l’increment del preu dels inputs, per tractar-se d’un sector intensiu en l’ús d’energia, fertilitzants i fitosanitaris. A més, la pujada del preu de l’energia elèctrica afecta també a les comunitats de regants, que necessiten l’energia elèctrica per a bombar les aigües subterrànies, conduir-les fins a les explotacions agràries i distribuir-les dins de cada parcel·la.

Igualment s’ha vist afectada una de les seues principals vies d’exportació: Ucraïna i Bielorússia, amb el que ha sorgit la necessitat de buscar mercats alternatius, amb la conseqüent saturació d’aquests, la qual cosa ha donat lloc a incórrer en pèrdues.

Al seu torn, les 177 explotacions de polits d’engreixament que té la Comunitat Valenciana s’han vist sotmeses a les mateixes dificultats que el sector de la cria de broilers.

Finalment, l’increment dels costos de l’apicultura (tant per a la hibernada com per a la transhumància) fan necessari que les explotacions apícoles compten amb una ajuda excepcional per a poder mantindre la seua viabilitat.

A més de tota la informació administrativa necessària per a sol·licitar les subvencions, l’ordre de bases també informa que. en conjunt, cada persona física o entitat sol·licitant podrà percebre fins a un màxim de 15.000 euros.

El document es pot consultar en el següent enllaç.

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *