Agricultura defensa davant de la Comissió Europea un etiquetatge clar de procedència per a protegir la mel valenciana

La Conselleria va destinar més de 2 milions d’euros en 2022 per a l’apicultura i ha aconseguit que l’apicultura entre per primera vegada en la PAC

La consellera Isaura Navarro es reuneix hui amb representants del sector apícola per a recollir les seues reivindicacions i traçar noves línies de col·laboració

Tenim un problema a escala europea, perquè ens ve mel de la Xina i l’Argentina mesclada amb mel europea

La consellera d’Agricultura, Isaura Navarro, ha insistit davant de representants de la Comissió Europea i del Parlament Europeu sobre “la importància d’un etiquetatge més clar per a identificar la mel que ve de fora de la Unió Europea, i que done garanties a la nostra apicultura”.

Segons ha assenyalat la titular de la Conselleria, “tenim un problema a escala europea, perquè ens ve mel de la Xina i l’Argentina mesclada amb mel europea, i ens la venen com si fora europea”. Això provoca “una pèrdua de producció i qualitat, i redueix la competitivitat de l’apicultura valenciana”, hi ha afegit Navarro.

Precisament, la consellera d’Agricultura es reunirà demà amb representants del sector per a compartir preocupacions i canalitzar noves línies de col·laboració, que beneficien el futur de la mel a la Comunitat Valenciana.

Cal destacar que 2022 ha sigut l’any que més s’ha invertit en ajudes a la comercialització de la mel, amb 1,5 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment del 51 % des del 2019. Unes quantitats similars a les que es mantenen en els pressupostos de la Generalitat per a 2023.

A més, recentment, el 16 de febrer passat, es van aprovar altres ajudes a què l’apicultura també es pot acollir, com ho són les ajudes urgents a conseqüència de la invasió a Ucraïna, amb un import total de 5,5 milions d’euros, 300.000 dels quals estan específicament destinats al sector apícola valencià.

L’apicultura per primera vegada en la PAC

A això s’afigen les ajudes que formen part de la nova política agrària comuna (PAC), que ja es poden sol·licitar des de l’1 de març i per primera vegada inclouen ajudes específiques al sector apícola, gràcies a una proposta de la Conselleria d’Agricultura.

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *