Alta qualitat del reportatge sobre el giraboix xixonenc en Terra Viva À Punt

Quan la creïlla i la penca són de qualitat i de Xixona ix un bon giraboix; això mateix ocorre quan dos grans periodistes, David Torres i Richard Van Krutchen, es posen davant i darrere de la càmera i quan eixa mateixa alta qualitat transmeten els ‘actors’ xixonencs Loli Colomina, Pepe Candela i Eduard Barrachina…així es va filmar el documental

 

À Punt, la televisió dels valencians, ho ha tornat a demostrar. És la televisió de proximitat i en valencià. Aquella televisió arrelada a la terra i a les persones que en ella viuen. Hui, el programa Terra Viva que presenta Jordi Payá, ha emés un esplèndid reportatge que, a més de demostrar ixe amor a la terra, als pobles i les seves gents, ha posat molt alt el llistó de la qualitat periodística, tant pel que fa a la redacció i guió com a la producció de vídeo i so. A taula parada!!!.

 

Una absoluta equisidesa, com ara el giraboix, menjar típic de Xixona (o menjar estella com el defineix la cuinera Loli Colomina). Menjar de reis i reines amb televisió del i per al poble, de qualitat i l’única en valencià, un idioma que s’ha de defendre en temps sempre complicats per les llengües vernacles o minoritàries.

 

 

 

 

Fa uns dies un equip de la televisió autonòmica es va desplaçar al poble del terró. En esta ocasió, però, Terra Viva (que emiteix al migjorn moltes notícies sobre agricultura, naturalesa i torró xixonencs) tenia en l’objectiu la recepta del giraboix, el mític dinar d’hivern, tot i que sempre va bé en qualsevol estació de l’any, fins i tot a la canícula de l’estiu.

 

El blog de terró, gelat i turisme Xixona ‘Made in Jijona’ va fer de amfitrió dels periodiestes David Torres i Richard Van Krutchen. Tot un privilegi i una experiència donada l’altíssima professionalitat de tots dos. I del fidel acompanyant: el càmera dron.

 

 

Un privilegi de periodistes i un luxe d’actors xixonencs: Loli Colomina, la cuinera; Pepe Candela, l’agricultor; i Eduard Barrachina, el comerciant de productes alimentaris.

Un giraboix de luxe: un menjar que es compon de dos plats de luxe, la sopa i l’aixetat. Dos plats també delicatessen en forma de comunicadors: David i Richard.

 

I l’aroma al pa torrat i a la terra banyada i a la tendeta de aliments de l’agricultura xixonenca encarnats en Loli, Pepito i Eduard.

Una cuinera experimentada, un agricultor de tota la vida i un honest i veterà comerciant posen el fermall a un grandíssim reportatge d’À Punt, la televisió de tots els valencians

Un gran treball de la televisió autonòmica À Punt per difondre la bona gastronomia xixonenca, el seu potencial com a destinació turística més enllà de les fàbriques de terró i gelat.

 

Des del blog ‘Made in Jijona’ li donem les gràcies a Terra Viva, del canal À Punt.

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

2 Comments

  1. Myka Responder

    Se ven las fotos, ¡estupendas!….. Pero la mayor lástima es que el video se corta y no ves como realmente se hace la formula del xiraboix, yo a Loli la aprecio y la quiero mucho y se que entiende de esto. Pero es una pena que no salga todo el video.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *