Bell castell nou i vell de Xixona per darrere

Una bona experiència turística -donat que la fortaletza només s’obri quan ho programa l’Ajuntament per a grups de visitants- és fer senderisme pel perímetre de les runes i les noves construccions a l’alt del nucli antic xixonenc

La silueta posterior del castell de Xixona, reconstruït fa un any, també és una excusa perfecta per a practicar el turisme rural. Una experiència d’oci que compendia senderisme, naturalesa i coneixement de la història.

Es tracta d’una forma diferent de reconéixer la nostra història, la del poble torroner i de tota la província d’Alacant, fins i tot sense visitar les dependències interiors de la fortalesa, que roman tancada i per a l’assistència presencial, la qual requereix de la cita prèvia a través del departament de Turisme de Xixona, quan es programen visites per a grups.

Un any després que acabaren les obres de reconstrucció (no es pot parlar d’una mera rehabilitació) de la alcassaba i després de la polèmica ciutadana per la divergència d’opinions sobre el resultat final arran l’important inversió de diners públics (600.000 euros en aquesta primera fase), pensem que el castell de Xixona va ser baluard històric en el seu moment i ho és ara com a icona turística d’un municipi que ofereix al visitant no sols la indústria artesana del torró i el gelat o la naturalesa de les seues moltes i salvatges muntanyes, sinó també el valor de la història amb majúscules.

Tot i que l’imatge del castell reconstruït encés per la nit ens agrada infinitament més que durant el dia, la qual cosa podria canviar si finalment es porta a terme la segona fase d’aquesta reconstrucció, com ha anunciat l’Ajuntament xixonenc.

Pel sender PR perfectament senyalitzat que puja cap la Penya Migjorn des del parking del barranc de la Font pot gaudir-se de vistes excepcionals del poble dolç i de la part més antiga del castell àrab xixonenc, el qual va jugar un important paper fronterer

 

 

 

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *