Climent: «Les nostres exportacions han registrat un nou màxim històric en 2021, fruit de l’aposta de les empreses»

El conseller d’Economia Sostenible participa en la presentació del VIII Anuari de Marques Valencianes en l’Exterior / Climent destaca que en 2021 s’ha aconseguit una nova xifra històrica amb més de 30.000 empreses exportadores

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat la ferma aposta de les empreses de la Comunitat Valenciana per la internacionalització en un moment complex, «amb un nou màxim històric de les exportacions l’any 2021 i amb la recuperació del dinamisme exportador després de la pandèmia».

Climent comentava aquestes xifres durant la presentació de la VIII edició de l’Anuari de Marques Valencianes en l’Exterior impulsat pel Club de Màrqueting del Mediterrani, en el qual han participat així mateix representants de les associacions dels sectors més exportadors de la Comunitat.

En 2021 hem recuperat xifres anteriors a la pandèmia en el nostre comerç exterior

«En 2021 hem recuperat xifres anteriors a la pandèmia en el nostre comerç exterior» – ha ressaltat Climent – amb exportacions superiors als 32.400 milions d’euros, un nou màxim històric, amb un ascens de les nostres exportacions del 13,2% respecte a l’any 2020 i d’un 3,4% respecte a l’any 2019, abans de l’inici de la pandèmia.

Climent ha destacat així mateix les dades relatives al nombre d’empreses exportadores en la Comunitat, que supera les 30.000 l’any 2021, la qual cosa representa un increment del 25% respecte a l’any 2020 i d’un 27% respecte a l’any 2019.

En la seua intervenció, Climent ha reiterat l’aposta de la conselleria per «estar al costat de les empreses, donant-los suport en un escenari complex i facilitant-los el camí cap als mercats exteriors».

Xarxa d’oficines en l’exterior

En aquesta tasca, les empreses compten amb l’Ivace, amb una potent xarxa d’oficines en l’exterior, amb el Pla de Promoció Exterior, integrat per 65 accions dissenyades per a facilitar noves oportunitats de negoci, amb ajudes econòmiques i amb la cerca constant d’eines que ajuden a les empreses en els mercats exteriors.

Respecte a les ajudes, el conseller Climent ha anunciat que les ajudes de la Direcció General d’Internacionalització comptaran enguany amb un pressupost de 14’25 milions d’euros, un 5% més que l’any anterior.

S’ha de destacar l’important paper que estan jugant les eines de màrqueting internacional en l’actual moment

En el seu discurs, Climent ha assenyalat així mateix l’important paper que estan jugant les eines de màrqueting internacional en l’actual moment i per això ha lloat la labor del Club de Màrqueting del Mediterrani, «que dona veu a les empreses que aposten pel desenvolupament de marques en els mercats exteriors i que poden exercir un interessant paper tractor per a altres empreses».

En la presentació han participat representants de l’Associació Nacional de Fabricants i Exportadors de Moble d’Espanya (Anieme), de l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (Ateval) i de l’Associació Espanyola de Productes per a la Infància (Asepri).

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *