Climent: “Oferim a les empreses una nova eina d’autodiagnòstic per a facilitar-los la internacionalització”

  • La nova eina de l’IVACE permet a les empreses conéixer la seua situació davant de la certificació com a Operador Econòmic Autoritzat (OEA)

  • La certificació OEA aporta garanties de seguretat i confiança en el desenvolupament d’operacions duaneres

 

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, acompanyat per la directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, ha presentat davant d’un nodrit grup de representants empresarials una nova eina d’autodiagnòstic de l’IVACE en l’àmbit de la certificació com a Operador Econòmic Autoritzat (OEA).

«Les empreses continuen apostant pel comerç internacional» –ha indicat Climent–, «i per a això és imprescindible la utilització de recursos que aporten garanties de seguretat i confiança» en el desenvolupament d’operacions duaneres davant de la resta d’integrants de la cadena logística internacional.

«Des de l’IVACE posem a la disposició de les empreses eines gratuïtes per a facilitar la seua internacionalització, i per a mi és una gran satisfacció presentar un nou recurs al servei de les empreses, en aquesta ocasió en l’àmbit de la certificació com a Operador Econòmic Autoritzat», ha afirmat Climent.

Segons Climent, el desenvolupament d’aquesta eina «s’emmarca en un dels compromisos del Botànic, amb el qual es pretén facilitar a les empreses el seu procés d’internacionalització i aplanar-los el camí amb una certificació que comporta interessants avantatges en la cadena logística internacional».

En la seua intervenció, Climent ha destacat, així mateix, «l’aposta de les empreses de la Comunitat Valenciana per la internacionalització en un escenari volàtil i complex en el qual les administracions volen ser les seues aliades».

En l’obertura de la jornada ha participat també el president de la Cambra de Comerç de València, José Vicente Morata, que ha destacat l’estreta coordinació amb l’IVACE i amb l’ICEX per a ajudar les empreses de la Comunitat Valenciana en el seu procés d’internacionalització i «fer fàcil el que és difícil».

La jornada informativa d’aquest dijous, en la qual també han participat representants d’empreses certificades i de Duanes de València-AEAT, és la primera d’una sèrie de jornades programades en el marc del programa Global CV per a donar a conéixer a les empreses de la Comunitat Valenciana els avantatges de la certificació OEA i aquesta nova eina al seu servei.

Avantatges de l’Operador Econòmic Autoritzat 

Un Operador Econòmic Autoritzat (OEA) és una empresa amb activitats de comerç exterior que es considera segura i de confiança davant de la resta dels integrants de la cadena logística per a dur a terme operacions duaneres internacionals.

Quan una cadena logística internacional està integrada per empreses OEA, el moviment de la mercaderia és més àgil, sense incidències ni retards o inspeccions i amb previsió transparent en els temps dels lliuraments.

La directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, ha explicat detalladament el funcionament de l’eina, mitjançant la qual les empreses coneixen en quin percentatge de grau de compliment es troben les empreses davant de les obligacions requerides per l’Organització Mundial de Duanes (OMA) per a poder certificar-se com a OEA.

Per a fer-ho, l’empresa ha d’omplir un test en el qual se sol·licita informació sobre la mateixa empresa, el seu sistema comptable i logístic i sobre els requisits en matèria de protecció i seguretat, tot això de cara a obtindre un resultat el més fidedigne possible en l’autoavaluació.

A aquest servei d’autodiagnòstic s’accedeix per mitjà de la web.

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *