Conselleria amplia el personal dedicat al servei de vigilància preventiva d’incendis

L’ampliació de l’encàrrec incorpora a 47 persones que, entre principis de juliol i vora el 15 d’octubre, s’encarregaran de la gestió tant de l’eliminació de la biomassa com de diferents infraestructures de lluita contra el foc com els dipòsits d’aigua, l’adequació de faixes auxiliars d’accés als camins o els observatoris forestals

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica encara la campanya de prevenció d’incendis reforçant el personal dedicat a la prestació del servei de vigilància preventiva.

L’ampliació de l’encàrrec incorpora a 47 persones que, entre principis de juliol i vora el 15 d’octubre, s’encarregaran de la gestió tant de l’eliminació de la biomassa com de diferents infraestructures de lluita contra el foc com els dipòsits d’aigua, l’adequació de faixes auxiliars d’accés als camins o els observatoris forestals.

Així, la Conselleria concentra els seus esforços en les tasques de prevenció amb una inversió de 441.464 euros per a ultimar la reparació dels desperfectes que causà el temporal Glòria del passat mes de gener. Unes tasques declarades essencials però que, en alguns casos, no s’han pogut exercir amb normalitat a causa de l’impacte de la crisi sanitària del coronavirus.

El director general de Prevenció d’Incendis, Diego Marín, ha explicat que les pluges intenses, per damunt de l’habitual, durant els mesos de març i abril «han provocat un augment de la vegetació, que obliga a intensificar les labors de desbrossament en observatoris, dipòsits i instal·lacions recreatives».

El personal estarà format per 11 unitats d’actuació, dotades d’un vehicle i el material necessari, així com d’un tècnic o tècnica i dos encarregats o encarregades.

Aquest reforç reorienta els recursos cap a la prevenció, una vegada finalitzats els treballs de les brigades encarregades del manteniment i conservació forestal que passaran a integrar la borsa d’ocupació de Vaersa.

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *