Conselleria celebra el Dia de l’Arbre amb la plantació de 9.000 arbres de 57 espècies diferents

  • La Conselleria ha organitzat més de 80 activitats al llarg de tota la Comunitat Valenciana sota el lema ‘Arrelats a tu’, i tres accions centrals a Gaianes, Les Useres i Llíria

  • Les plantacions beneficiaran els ecosistemes i la biodiversitat i inclouran actuacions en espais afectats per incendis forestals

 

Roures, carrasques, xops, llentiscles o margallons, són algunes de les 57 espècies vegetals que es plantaran al llarg de tota la geografia valenciana dins la celebració del Dia de l’Arbre, que el calendari marca per al 31 de gener però que la Conselleria de Transició Ecològica celebrarà al llarg de tota la setmana vinent.

Així doncs, s’han organitzat un total de 81 activitats en diversos espais naturals al llarg de tot el territori valencià en els quals es plantaran 9.000 plançons i quatre quilograms de llavors.

Les actuacions inclouen accions en tots els parcs naturals de la Comunitat Valenciana i en ecosistemes diversos, des de la Tinença de Benifassà, la serra d’Irta o Penyagolosa, la Puebla de San Miguel, la serra d’Espadà, la serra Calderona, la serra Gelada, la Font Roja, el Fondo d’Elx-Crevillent o les llacunes de la Mata-Torrevieja, entre d’altres.

En aquesta línia, la consellera de Transició Ecològica, Isaura Navarro, ha ressenyat la sensibilitat d’aquestes dates perquè “la celebració del Dia de l’Arbre és un acte simbòlic que cal aprofitar per a recordar la importància de la coberta vegetal en la supervivència dels nostres espais naturals”. “Els arbres són, a banda d’un tresor natural immens que tenim els valencians arreu del territori, uns aliats imprescindibles per a la captació de CO2, la fixació del sol per evitar l’erosió i el manteniment de la biodiversitat”.

Navarro també ha volgut posar de manifest que les activitats compten amb una gran participació d’escolars, joves i entitats i això “és un pas més per seguir conscienciant sobre la natura i la sostenibilitat, protegir els nostres boscos i medis naturals i, al cap i a la fi, vertebrar tota la tasca que fem la Conselleria en educació ambiental”.

Les diverses activitats tenen un marcat caràcter didàctic i contaran amb la participació d’agents mediambientals, a més de la col·laboració de diverses associacions, entitats i ajuntaments. Cal ressenyar que la Conselleria realitza accions d’este tipus al llarg de tot l’any per a contribuir a l’educació ambiental.

Tres accions principals, una a cada província

D’aquest mode, sota el lema ‘Arrelats a tu’, la Generalitat ha centralitzat el Dia de l’Arbre amb un munt d’accions als Parcs Naturals i tres dates claus en cada província. La primera, hui mateix a l’Albufera de Gaianes on participen prop de 150 escolars d’entre 2 i 12 anys de Gaianes, Agres i Alfafara, i on s’han desenvolupat tasques de repoblació i coneixement de la pròpia Albufera.

El matí del 31 de gener, l’activitat es desenvoluparà a la Muntanya de la Concòrdia a Llíria on, a banda de 150 alumnes de dos centres educatius, assistiran la consellera i també participaran l’acadèmia i membres de la Fundació del València Club de Futbol. En aquesta acció està previst que es planten 800 plançons.

També el matí del 31 de gener, tindrà lloc l’activitat que es celebra a Les Useres, i on participaran 60 alumnes. Aquesta zona de plantació correspon a una zona cremada.

Paral·lelament, el Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana ha muntat un ‘diumenge familiar’ que tindrà lloc a la Marjal dels Moros.

El 29 de gener amb tallers infantils, plantació d’arbres i activitats guiades al voltant del Dia de l’Arbre. La jornada es gratuïta i les inscripcions es fan a través del telèfon 962617930.

 

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *