Conselleria d’Agricultura destina 4,2 milions d’euros a la promoció i la presència comercial de les empreses agroalimentàries de la Comunitat Valenciana

Ha invertit altres 2,7 milions d’euros en ajudes específiques a activitats de promoció, com ara en les fires Fruit Logística i Alimentària

Les visites a les fires Fruit Logística i Alimentària, a principis de mes, s’emmarquen en el reforç de la Conselleria d’Agricultura i Desenvolupament Rural a la promoció comercial del sector. En els dos últims anys Agricultura ha destinat 1,4 milions d’euros a la promoció i la presència comercial de les empreses agroalimentàries de la Comunitat Valenciana, i 2,7 milions d’euros a ajudes específiques a activitats de promoció.

La responsable de la Conselleria, Mireia Mollà, i el director general de Desenvolupament Rural, David Torres, varen assistir a la cita comercial de Barcelona des de Berlín, després de passar dimarts per Fruit Logística, una altra cita comercial important de primer ordre per al sector hortofructícola.

Tots dos varen mantenir una trobada amb el president de la Cambra de Comerç i Alimentària, José Luis Bonet, així com amb altres representants de l’organització de la Fira.

La consellera va destacar la necessitat de recuperar aquests espais de contacte i sobretot de negoci, a més de posar l’accent en dues iniciatives del Govern Valencià per a millorar la renda dels agricultors i agricultores com l’ampliació de l’aportació a les assegurances fins als 38,5 milions d’euros i la posada en marxa de l’Agència Valenciana de Control i Vigilància, una figura de preus justos «per a contribuir a garantir que no es paga a pèrdues, perquè les persones agricultores tinguen la seguretat que el que estan venent no es pagarà mai per davall del preu de producció».

La Comunitat Valenciana participaçà en Alimentària a través de tres espais diferenciats. El primer està dedicat als productes Molt de Gust, el segell creat per la Conselleria per a distingir i reconéixer els productes de qualitat diferenciada -inclosos en una denominació d’origen o una indicació geogràfica protegida- així com els de producció ecològica.

Molt de Gust

La marca Molt de Gust també comptà amb un espai d’informació de l’Associació de Formatgers de la Comunitat Valenciana, a més de l’Espai Exquisit Mediterrani, on es desenvolupà un programa de ‘showcooking’ amb productes autòctons amb un protagonisme, xarrades informatives i degustacions.

Els diversos espais de la Comunitat Valenciana aculliren 42 empreses agroalimentàries del nostre territori, mentre que altres 73 firmes valencianes participaren en la fira amb estand propi.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *