Conselleria destina 48 mil·lions a la reindustrialització, però es deixa fora l’agroalimentació com terró

  • La Conselleria d’Indústria convoca ajudes per a xicotetes i mitjanes empreses, segons publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana

  • Com a novetat d’esta edició es prioritzaran les inversions que realitzen les empreses situades en municipis en risc de despoblament

  • La Conselleria d’Innovació explica a Made in Jijona que esta línea és per sectors manufacturers i extractius com la ceràmica, no per a l’agroalimentari, «per a ixe, com terró, ja hi ha ajudes específiques de la Conselleria d’Agricultura i no és cap cosa»

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat la convocatòria d’ajudes de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme destinades a les inversions productives realitzades per les pimes de diversos sectors industrials de la Comunitat Valenciana (INPYME 2024). Estes ajudes, en règim de concurrència competitiva, s’emmarquen en l’Estratègia de reindustrialització de la Comunitat Valenciana 2024-2028 i tenen un import màxim de 48.300.000 euros per a l’exercici 2024.

Amb estes ajudes, la Conselleria estima que podrà donar suport a les inversions de més de 700 pimes industrials de la Comunitat Valenciana, i d’esta manera generar una inversió induïda per les mateixes superior als 152 milions d’euros, i la creació o manteniment de prop de 22.000 ocupacions industrials.

Podran ser beneficiàries d’estes ajudes, les xicotetes i mitjanes empreses, que desenvolupen o vagen a desenvolupar a la Comunitat Valenciana una activitat industrial productiva vinculada directament als sectors industrials objecte d’esta convocatòria. Es consideraran com a xicotetes i mitjanes les empreses que ocupen menys de 250 persones i que, a més, o bé tinguen un volum de negoci anual no superior a 50.000.000 d’euros, o bé un balanç general no superior a 43.000.000 d’euros.

El màxim de l’ajuda per empresa serà del 30 % de les despeses subvencionables fins a un total de 200.000 euros a fons perdut. No obstant això, i com a novetat en esta edició, es prioritzen les inversions que es realitzen en els municipis en risc de despoblament, que a més d’obtindre una subvenció superior del 40 % de la inversió, tindran 4 punts addicionals de valoració.

Les subvencions estan dirigides als sectors següents: automoció; espacial; aeronàutica; semiconductors; biotecnologia; producció audiovisual; producció de videojocs, d’animació i de realitat augmentada i virtual; ceràmica, del vidre i dels materials de construcció no metàl·lics; indústria del cuir i del calçat; fabricació d’envasos i embalatges; joguet, articles d’esport i altres indústries manufactureres; fabricació de fusta, mobles i aparells d’il·luminació; marbre, pedra natural i els àrids; metal·lomecànic; paper i les arts gràfiques; plàstic; indústria química; tèxtil i sector de la valorització de materials.

Fonts del sector terroner de Xixona no oculten a Made in Jijona la seua estranyesa per esta exclusió de la Conselleria d’Innovació.

El termini de presentació de sol·licituds s’estén des del 23 de febrer fins al 20 de març de 2024. Són despeses subvencionables els costos externs d’adquisició o millora de maquinària, aparells, equips i altres actius materials directament vinculats a la producció, a condició que siguen necessaris per a la implantació, millora, modernització o diversificació de les línies de producció.

També es podran sol·licitar les ajudes per a inversions en instal·lacions de prevenció o extinció d’incendis, i per a inversions necessàries per al compliment de la normativa sectorial de seguretat industrial.

D’altra banda, es consideren també costos subvencionables els costos externs d’adquisició, disseny a mesura, implantació i posada en funcionament d’actius immaterials com per exemple patents o dissenys industrials, llicències de fabricació, programari, aplicacions, desenvolupaments i innovacions industrials fetes per tercers per a l’empresa beneficiària, cànon i royalties per a l’adquisició de drets sobre la imatge de persones, personatges o marques per a incorporar-los a productes, sempre que estiguen vinculats directament a la producció industrial d’esta última.

Més informació en este enllaç.

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *