Croqueta de terró Xixona pel dia internacional de la croqueta i…per tot l’any

Hi ha més dies internacionals i mundials que llonganisses, però només hi ha un terró amb patent de cors per cuinar una autèntica croqueta de terró, salada o dolça, que munta tant, amb receptes per carregar un tren

Demà és Sant Antoni, pero hui se celebra el Dia Internacional de la Croqueta. Que sí, que ja sabem que hi ha més dies que llonganisses: de la dona, del xiquet, del pare, de la mare, de la tuberculosi, del bes, del medi ambient, de l’aigua, dels animals, de la música, de la llengua anglesa, xinesa, rusa, dels drets humans, de la solidaritat, dels enamorats, de la pau, de la democràcia, de la corrupció i dels tsunamis, dels assajos nuclears, sense tabac, de la poesia, de la ràdio, del treball, de la salut i, fins i tot, del te (per cert, no estaria de més que s’instituira també el dia mundial del terró).

Doncs bé, el nostre hashtag preferit no cal ni repetir-lo: #terroigelattotlany. Senzillament, perquè tots dos productes, amb patent de cors xixonenc, ens agraden, ens fan feliços, ens proporcionen energia positiva i, per sobre de tot, fan gran el poble de Xixona i els xixonencs en forma de treball, sous, negocis i dignitat. A més a més, sabem que sou molt llaminers, però que vos ha sobrat alguna barra de bon terró xixonenc en els propassats Nadals.

Croqueta amb terró de Xixona i boletus elaborada pel restaurant L'Entrepà de Xixona./FOTO ANTONIO GARCIA

Croqueta amb terró de Xixona i boletus elaborada pel restaurant L’Entrepà de Xixona. /FOTO ANTONIO GARCIA

Ací vos proposem una recepta de croqueta salada de terró.

Ingredients:

  • 1 litro de llet
  • 150 grams de mantequilla
  • 150 grams de farina
  • 1 barra o 1 i mitja de terró, per suposat, de Xixona, de textura toua i selleig IGP
  • Un pesic de sal
  • 3 o 4 ous
  • Pa ratllat

Fonem la mantequilla, poc abans d’afegir el terró esmicolat o a trocets molt petits. A banda, posem a escalfar en una olla evitant que es formen grumolls en la beixamel. Després afegim la farina i ho ofeguem bé tot. Tenim que lligar tota la massa. Després afegim la llet calenta i tot ben bellugat o remenejat per tal d’aconseguir una crema homogènia.

Ho fiquem tot a foc lent i anem bellugant perquè no s’hi pegue al perol. En passar uns vint minuts, ja estarà bona la massa. Si es que no s’apega al cul. Ho traem i fiquen en una safata per tal d’arrebossar-ho amb pa ratllat i ou.

Després hem de batre els ous i anem fent boles amb les croquetes amb una mica d’oli d’oliva a les mans per tal de facilitar la tasca. S’arrebossen amb el pa ratllat i els ous batuts. A l’hora de fregir, és molt convenient que l’oli de la paella estiga molt calent. En començar a estar dorades, les traem a un plat amb paper absorbent. Per xuclarse els dits!!!.

A L’Entrepà, el temple de la tapa amb terró de Xixona per excel.lència, la poden provar ja feta, jejejeje!!!. Supèrbia la que cuinaren en la ruta de la tapa amb terró de Xixona l’any 2018 i que encara es pot tastar, si la demanen. També mariden molt bé com aperitiu o com a entrant d’un bon menú. Delicatessen amb una fusió d’aromes i sabors molt agradable.

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *