Dolça Unió Musical de Xixona front al confinament infantil

La més jove de les dues bandes de música del poble del terró ens amenitza a tots l’aïllament amb un conte musicat, ‘El pet més gran del món’, narrat per Pablo Mira, clarinetista de l’entitat i ambaixador cristià en el marc d’un particular homenatge a l’icònic conte ‘Pere i el llop’ del compositor Serguei Prokófiev

 

La Unió Musical de Xixona (UMX) ho ha tornat a fer. Si fa només tres setmanes, en l’epicentre de l’inici d’este confinament forçós ja va sorprende tothom interpretant virtualment en un video des de casa el fort final del pasdoble ‘Fiesta en Jijona’ que serveix d’himne oficial fester del poble dolç, ara ha centrat el seu bon fer en el món infantil, potser el més afectat per la reclusió a les cases des de fa més d’un mes.

 

 

Un grapat de músics de la Unió Musical de Xixona han aportat les seves interpretacions improvisades per adaptar-les en un video del relat ‘El pet més gran del món’. Un particular homenatge que la banda UMX li fa a l’insigne compositor, pianista i director d’orquestra soviètic Serguéi Prokóvief, autor de l’icònic i simbólic conte ‘Pere i el llop’.

 

El conte l’ha adaptat el seu narrador, Pablo Mira, al conte de Rafael Ordóñez del mateix títol, on cada un dels músics de la UMX participants caracteritzen un dels personatges amb els seus instruments: l’elefant interpretat pel trombó; l’hipopòtam interpretat pel baix o la tuba «tan gran com l’hipopòtam», narra en la presentació Pablo Mira, quien és un polifacètic arquitecte xixonenc el qual, a més de ser clarinetista de la UMX, és l’exitós ambaixador cristià de les festes de moros i cristians de Xixona per la filà Cavallers del Cid.

 

 

El saxo interpreta la jirafa; el mico boig l’interpreta la trompeta; el cocodril és el clarinet en registre baix i la gasela el clarinet amb registre alt; la zebra és interpretat pel requint; el bombo fa de gorila; el bombardí fa de rinoceront; i per últim la flauta travessera interpreta el ratolí.

 

 

«Som conscients que el confinament és especialment dur per als xiquets i xiquetes. Per això, hem fet un vídeo perquè puguen passar una bona estona. Voreu que l’ambaixada de Xixona no és l’única cosa que fa bé el nostre company Pablo Mira. Ho hem fet amb tota la nostra estima, mireu-lo tantes vegades com vulgueu i compartiu si vos ha agradat», explica la Unió Musical Xixona en el seu perfil de Facebook.

 

 

El vídeo del conte ‘El Pet més gran del món’ va ser compartit a les sis de la vesprada de ahir divendres en les xarxes socials de l’Ajuntament de Xixona i de la pròpia banda de música. La banda que presideix Dimas Pla Sirvent i que dirigeix el professor i músic alcoià Eladio Sellés, es va constituir fa uns set anys al bressol del terró degut a una escissió d’un grup de joves músics de l’altra banda, la més antiga, El Trabajo.

 

 

 

Des d’aleshores, la Unió Musical de Xixona no ha deixat de participar en festes de moros i cristians de Xixona (on és la banda oficial de la filà Cavallers del Cid) i d’altres municipis alacantins com ara Banyeres de Mariola, Ibi, Sant Vicent del Raspeig, barri de Sant Blai d’Alacant i Onil.

 

A més a més, la UMX ha celebrat diversos i exitosos concerts de música festera a Ibi i de música d’altres estils en Nadal a Xixona i en estiu. El passat més d’agost va posar la música a la gira del cantautor Andreu Valor i el proper estiu tenia previst fer el mateix amb un altre insigne i popularíssim cantautor de música en valencià.

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *