El Consell institueix el 3 de març com a Dia de l’Empresa de la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Ple del Consell aprovarà la declaració per la qual s’institueix el dia 3 de març com a Dia de l’Empresa de la Comunitat Valenciana, l’acte institucional commemoratiu del qual se celebrarà cada any a Castelló de la Plana, a partir de 2023

Ximo Puig ha fet aquest anunci després de la reunió que ha mantingut amb el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, aquest dijous al Palau de la Generalitat.

Després de la trobada, el cap del Consell ha subratllat que “l’empresa és un operador fonamental tant per a l’activitat econòmica com per a l’ocupació i els empresaris, que, junt amb els treballadors, són els que fan possible que l’economia funcione i que la societat progresse”, motiu pel qual s’ha decidit establir aquest dia commemoratiu.

Sobre aquest tema, ha informat que la celebració del Dia de l’Empresa de la Comunitat Valenciana és un acord al qual s’ha arribat amb el sector empresarial, que el Consell posarà en marxa “des d’una visió integradora”, perquè “és fonamental que l’empresa valenciana de qualsevol grandària i dimensió tinga un dia de celebració específica”.

El president ha assegurat que la Generalitat “està al costat de l’empresa” i ha reivindicat el “diàleg social” entre empresaris, treballadors i sindicats, cosa que ha generat “grans resultats i molta estabilitat a la Comunitat Valenciana”.

És el resultat d’una proposta que es va fer des del sector al president de la Generalitat, i s’ha triat el 3 de març com a dia commemoratiu, coincidint amb la data de constitució de la CEV

Per la seua banda, el president de la CEV, Salvador Navarro, ha recordat que el Dia de l’Empresa de la Comunitat Valenciana és el resultat d’una proposta que es va fer des del sector al president de la Generalitat, i ha agraït que s’haja triat el 3 de març com a dia commemoratiu, coincidint amb la data de constitució de la CEV.

“Hui és un dia important per als empresaris i empresàries de la Comunitat Valenciana que treballem per generar riquesa, cohesió social i benestar”, ha destacat Salvador Navarro, al mateix temps que ha assegurat que el sector sent que té el suport “amb aquesta decisió que reconeix el paper fonamental de l’empresariat i dels treballadors”.

Declaració Dia de l’Empresa de la Comunitat Valenciana

Segons estableix el document que serà aprovat aquest divendres pel Ple del Consell, el Dia de l’Empresa de la Comunitat Valenciana té com a objectiu enaltir la funció social de l’empresa i visibilitzar la importància que té per a impulsar el desenvolupament econòmic i social.

La declaració recull el reconeixement del paper clau de l’empresa en l’evolució històrica de la Comunitat Valenciana, valora els esforços extraordinaris de l’empresa valenciana per a superar les contraccions econòmiques recents i destaca l’esforç del sector productiu valencià davant dels efectes de la pandèmia de la COVID-19, la invasió d’Ucraïna i l’actual crisi de preus i matèries primeres.

D’altra banda, el document reivindica l’aportació decisiva de les 374.917 empreses registrades a la Comunitat Valenciana al desenvolupament econòmic, laboral i social de la societat valenciana, que es tradueix en 2,2 milions de persones ocupades.

També destaca la contribució dels 360.620 autònoms i el pes de l’empresa familiar, que suposen més del 91,1 % del teixit productiu valencià, el 77 % del PIB i el 85 % de l’ocupació. A més, subratlla que les empreses emergents que han sorgit en el territori valencià són causa, conseqüència i símbol d’una economia dinàmica.

De la mateixa manera, la declaració posa de manifest l’aportació del sector a l’activitat econòmica i a la producció de béns i serveis, així com la contribució fiscal. “Tot això conforma el motor que permet el funcionament de l’estat del benestar i uns serveis públics de qualitat, que serien irrealitzables sense l’activitat empresarial”, assenyala el document.

L’escrit també garanteix el suport a l’empresa valenciana davant de les transformacions d’un present complex i un futur canviant. En aquest sentit, recalca que el sector productiu valencià representa una palanca d’activació fonamental per a fer reals els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030.

Finalment, la declaració al·ludeix a la necessitat d’enfortir l’aliança de l’Administració amb el teixit empresarial valencià des del diàleg social i amb la voluntat compartida d’avançar en causes comunes, com ara la sostenibilitat, la lluita contra totes les desigualtats, la millora de les condicions de treball i un augment de l’agilitat administrativa que afavorisca el dinamisme empresarial i la prosperitat de la societat valenciana.

La commemoració d’este dia ha coincidit en el temps amb les crítiques que, desde fa dues setmanes, ha llançat el vicepresident del Consell, Héctor Illueca, al propietari de Mercadona, Juan Roig, y per extensió, a totes les grans empreses valencianes.

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *