El País Valencià renova el seu lideratge nacional amb 159 banderes blaves

La consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas, destaca que les nostres aigües i els arenals “han obtingut dos de cada deu banderes de tota Espanya”

 

La Comunitat Valenciana ha revalidat enguany el seu lideratge en banderes blaves amb 159 ensenyes per a platges, ports i embarcacions turístiques, que atorga l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor per a distingir l’excel·lència i la qualitat dels recursos turístics, així com el seu respecte cap al medi ambient.

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha destacat que la Comunitat “ha obtingut dos de cada deu banderes blaves de tot Espanya”, la qual cosa demostra “l’extraordinària qualitat de les nostres aigües, els nostres arenals i la nostra infraestructura turística caracteritzada per la seua sostenibilitat i respecte ambiental”.

Segons la classificació elaborada per l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), en el territori valencià s’han aconseguit 159 banderes blaves, amb sis noves distincions respecte a l’any passat. Les tres platges noves amb guardó són la de Pobla Marina (a la Pobla de Farnals), la de Rabdells d’Oliva i la platja del Torres de la Vila Joiosa. També han recuperat el guardó la Marina Salinas de Torrevieja i les platges de Torrenostra (Torreblanca), l’Arbre del Gos (València), les Deveses (Dénia), Llevant i Mal Pas (Benidorm) i la platja de l’Ermita (Santa Pola).

 

De les 159 banderes blaves, en corresponen 138 a les platges, 19 a ports i dos a embarcacions turístiques, 87 corresponen a la província d’Alacant, 39 a la de València i 33 a la de Castelló. Sis municipis i les seues corresponents platges seguixen, sense interrupció, amb bandera blava des de l’inici del programa en 1987. Així, durant 38 anys consecutius, Alcalá de Xivert (platja del Carregador), Alacant (platja Sant Joan), Calp (platja de la Fossa), el Campello (platja del Carrer de la Mar), Cullera (platja Sant Antoni) i Gandia (platja Nord) no han deixat de tindre esta distinció. També ha revalidat el guardó el llac de Playamonte de Navarrés, l’única platja d’aigües de bany continentals per complir els criteris de seguretat, servicis, accessibilitat i especial atenció a la preservació de l’entorn.

L’Associació també ha reconegut com a centres blaus un màxim de 25 centres d’interpretació de municipis que contribuïxen a fer valdre els ecosistemes locals, així com conscienciar la població sobre problemes ambientals. 15 d’estos centres pertanyen a la província d’Alacant, 2 a la de Castelló i 8 a la de València.

Mencions especials

A Espanya es concedixen mencions especials als tres municipis amb bandera blava que fan més esforç en relació amb l’educació ambiental, els servicis de socorrisme i l’accessibilitat i atenció a persones en situació de discapacitat.

En 2024 els jurats formats per experts en cada menció especial han destacat la gran qualitat de les candidatures presentades i han valorat l’esforç extraordinari que realitzen més enllà de les seues obligacions. Així, han triat Torrevieja i Xilxes en l’àmbit de l’educació ambiental i Teulada pels seus servicis de socorrisme. Com a novetat, també hi ha hagut un reconeixement del jurat de la ‘menció especial en accessibilitat universal’, que s’ha concedit a la Pobla de Farnals.

 

El programa Bandera Blava promou l’ús racional dels recursos en les instal·lacions i les activitats nàutiques i consciencia les persones que utilitzen estes instal·lacions sobre la necessitat de protecció del medi marí i la navegació sostenible. A més, es premia els patrons d’embarcacions que desenvolupen bones pràctiques ambientals i les embarcacions turístiques sostenibles que realitzen excursions per la costa per a donar a conéixer la biodiversitat marina.

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *