El País Valencià suspèn en canvi climàtic i transició energètica

  • Transició Ecològica publica l’estudi de conjuntura 2017-2020, que construeix un sistema complet per al seguiment de l’estat del medi ambient

  • Mireia Mollà reclama implicació i valentia de tots els sectors per a duplicar els esforços en canvi climàtic i transició energètica

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha fet una crida a “accelerar els esforços per a lluitar enfront dels reptes climàtics i ambientals que són comuns i estan entrellaçats”, durant la presentació de l’Informe del medi ambient 2017-2020, que traça una radiografia per al seguiment a través de 68 indicadors.

Els resultats de l’informe conclouen que la Comunitat Valenciana ha fet progressos en matèria de medi ambient. La majoria dels blocs temàtics avaluats reflecteixen una tendència de millora, concretament en matèria d’aigua, aire, medi natural i residus, encara que en l’àrea de Canvi Climàtic i Transició Energètica no s’assoleix l’aprovat.

Hem multiplicat per quatre el pressupost de Medi Natural, que era de 20 milions d’euros en 2015, mentre que ni tan sols existia el departament de Prevenció d’Incendis

El document enumera algunes de les millores, com el lideratge en volum d’aigua reutilitzada, el tractament previ de tots els residus urbans i domèstics o “l’increment del pressupost de Medi Natural, enfront de les retallades d’anteriors governs”, ha assenyalat Mollà.

“Hem multiplicat per quatre el pressupost de Medi Natural, que era de 20 milions d’euros en 2015, mentre que ni tan sols existia el departament de Prevenció d’Incendis. Aspirem a destinar més pressupost a la prevenció que a l’extinció i a fer de Medi Natural la direcció general més potent del Consell, ja que s’ocupa del 56 % del territori valencià” (en referència a l’espai forestal), ha assenyalat la titular de Transició Ecològica.

La consellera ha reconegut la necessitat d’“implicació i valentia de tots els sectors i de tota la societat per a imprimir velocitat a la transformació”, malgrat els esforços realitzats en la Conselleria: des d’un mapa d’instal·lació fotovoltaica o les ajudes per a l’autoconsum, fins a l’inventari d’emissions per municipis o l’observatori de gasos d’efecte d’hivernacle, entre altres iniciatives. “Que fins a 2019 no hi haguera direccions de Canvi Climàtic i Transició Energètica és un indicador en si mateix”, ha indicat.

Mollà, a més, ha avançat l’impuls que suposarà la Llei valenciana de canvi climàtic i transició energètica, que presenta aquest dimecres a les Corts Valencianes, que inclou una bateria de mesures transversals per a accelerar la transició energètica i ecològica.

Contaminació atmosfèrica

La secretària autonòmica, Paula Tuzón, ha posat damunt la taula algunes de les millores, fruit de les mesures implantades, com la vigilància i la transparència en els mesuraments de contaminació atmosfèrica, el decret de conservació de la posidònia o les inversions per a impulsar la recollida separada en origen.

L’informe elaborat per Transició Ecològica, que es pot consultar ací, també pretén sensibilitzar, generar consciència i coneixement entre l’opinió pública valenciana sobre el nostre medi natural i altres valors associats relacionats amb el canvi climàtic i la transició ecològica.

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *