El periodisme local, «Made in Jijona», segons Josep de Sílim

ARTICLE DE L’ESCRIPTOR I COMUNICADOR JOSEP DE SÍLIM EN EL QUAL PARLA DEL BLOG DE TERRÓ, GELAT I TURISME

 

Hui, matiner que és un, a les nou i mitja ja estava en la Venta Diego de Mutxamel fent-me mitja torrada amb oli de setrill i sal de saleret, un cafè llarg descafeïnat i el periòdic Información edició paper.Molt bo i preu raonable, 2 euros. El desdejuni, no el diari, vull dir

Unes horetes després en la «panaderia» prop de la platja de l’Horta, de la meua amiga francesa, «Le fournil de Jules» -bon jour mademoiselle- , al anar a pagar el segon cafè del dia m’han donat La Razón, que algun client havia deixat oblidada allí.

Per la vesprada i al cap damunt del contenidor del carrer on es depositen els cartons i papers m’he encontrat un ABC, així que malgrat no estar les biblioteques obertes, hui ha estat per a mi un dia d’epifania.

La Razón (el periòdic) l’he tirada a la brossa després de llegir-la i l’ABC, recorde duia alguna columna d’opinió interessant i un reportatge sobre el periòdic Pueblo, en la seua millor època, que segur que el retallaré.El que tenen que fer alguns, he pensat sobre els periodistes, per a dur un jornal a casa!

No sé per què però en el dia dels treballadors me n’he recordat del meu amic Pitera i del seu «Made in Jijona» blog local ,no en edició impresa, el que amb entusiasme, astúcia, molta feina i malgrat els entrebancs, du endavant en la galàxia Internet amb molta paciència i resignaciò, ja saps, matar al missatger, i on de vegades, amb molt bon criteri em reprodueix escrits i em fa entrevistes. Que importa que de vegades no tinguem la mateixa opinió, ni coincidim en la manera d’enfocar les notícies.

Valorem prou la informació local?

Tots deuriem llegir els periòdics que són contraris a la nostra ideologia.És ahí on en el contrast, encontrariem la veritat del món aquest tan estrany en el que vivim.Al menys això em passa a mi quan m’encare a llegir quasi tots els que puc , la majoria dels quals són propietat dels bancs.Estarem vivint en el món que ells ens descriuen i ens relaten?

 

Ara, com bé sap el nostre company Bernat Sirvent , l’amo/editor de Made in Jijona, des de la pandèmia, és molt més difícil ,a més a més, encontrar un bar on poder desdejunar llegint els periòdics.Ara, em passar tot açò, a veure si dinem junts i ens intercanviem adreces de cafeteries amb periòdic i ja que estem que em conte les alegries i cuites que passa , com l’empresari que és, del seu interessant mitjà de comunicació de Xixona.

(Foto: capçalera del modestíissim mitjà de comunicació xixonenc, editat pel Trabajo, que ja és història)

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *