El Ple de Xixona declara l’emergència climàtica a proposta de Compromís

La moció la va aprovar l’Ajuntament d’urgència i per unanimitat, i suposa pel govern municipal l’assumpció de compromisos més ambiciosos per tal de preservar el medi ambient i informar i educar la ciutadania sobre el canvi climàtic

Detalle de un Pleno municipal del Ayuntamiento de Xixona, presidido por la alcaldesa Isabel López, con la Corporación al completo./FOTO MADE IN JIJONA

Detalle de un Pleno municipal del Ayuntamiento de Xixona, presidido por la alcaldesa Isabel López, con la Corporación al completo./FOTO MADE IN JIJONA

El Ple de l’Ajuntament de Xixona, reunit dijous passat en la seua sessió ordinària del mes de gener, va aprovar d’urgència i amb el vot favorable de tots els grups la moció presentada per Compromís per a la declaració de l’emergència climàtica al municipi.

En declaracions del regidor de Compromís, Lucas Sirvent, «aquesta moció és un primer pas molt important per a prendre consciència de la situació en què ens trobem com a planeta i com a societat, i dur eixe debat a Xixona, que no pot quedar-se per darrere, donat que molts municipis ja han declarat l’emergència climàtica, així com la Generalitat, el Govern d’Espanya o el Parlament Europeu».

Lucas Sirvent, regidor de Compromís: «Fenòmens extrems com la borrasca Glòria, la DANA del passat setembre o la gota freda d’abril de l’any passat comencen a ser la tònica habitual i ens afecten cada vegada més»

 

Pins tombats en el paratge xixonenc de Vivens després el pas de la borrasca Glòria, la passada setmana./FOTO MADE IN JIJONA

Pins tombats en el paratge xixonenc de Vivens després el pas de la borrasca Glòria, la passada setmana./FOTO MADE IN JIJONA

Sirvent explica que «en Compromís tenim molt clar que la protecció dels nostres ecosistemes no pot ser una qüestió secundària, sinó un punt central del debat polític. L’episodi de tempestes viscut esta última setmana ens ha reafirmat encara més en la necessitat de portar-la d’urgència al Ple d’aquest mes. Fenòmens extrems com la borrasca Gloria, la dana del passat setembre o la gota freda d’abril de l’any passat, comencen a ser la tònica habitual i ens afecten cada vegada més.

Eliminació d’emissions de gasos d’efecte hivernacle per a l’any 2040, aposta per les energies renovables i consum responsable y de proximitat

Afortunadament, Xixona no ha sigut dels municipis més afectats per estos fenòmens, però qui sap quan ens tocarà viure una situació dramàtica. Per això, és la nostra responsabilitat donar ja una resposta a esta emergència».

Imatge de la Penya Migjorn nevada, el passat dia 20, en l'inici de la borrasca Glòria./FOTO MADE IN JIJONA

Imatge de la Penya Migjorn nevada, el passat dia 20, en l’inici de la borrasca Glòria./FOTO MADE IN JIJONA

 

La Declaració d’emergència climàtica comporta per al govern municipal l’adopció de compromisos i objectius més ambiciosos respecte a les polítiques que influeixen en el medi ambient, així com treballar per a informar i educar a la ciutadania sobre la greu situació en què ens trobem immersos.

El riu Coscó, afluent del riu Sec, al seu pas estos dies amb gran caual després la borrasca Glòria junt al parc del Cuernero, en Xixona./FOTO MADE IN JIJONA

El riu Coscó, afluent del riu Sec, al seu pas estos dies amb gran caual després la borrasca Glòria junt al parc del Cuernero, en Xixona./FOTO MADE IN JIJONA

 

En esta línia, s’arrepleguen objectius relacionats amb l’eliminació de les emissions de gasos d’efecte hivernacle per a l’any 2040, l’aposta per les energies renovables, el foment d’un consum responsable i de proximitat, l’adaptació del municipi a la nova realitat climàtica i els seus fenòmens extrems, a més de la necessària participació ciutadana en tot aquest procés, entre d’altres.

 

——————————————————————————–

 

El Pleno del Ayuntamiento de Xixona, que se reunió en la noche del jueves en su sesión ordinaria del mes de enero, aprobó de urgencia y por unanimidad la moción presentada por Compromís para la declaración de la emergencia climática en el municipio.

El concejal de Compromís, Lucas Sirvent, explica que «esta moción es un primer paso muy importante para tomar conciencia de la situación en la que nos encontramos como planeta y como sociedad, y traer ese debate a Xixona, que no puede quedarse por detrás, dado que muchos municipios ya han declarado la emergencia climática, así como la Generalitat, el Gobierno de España o el Parlamento Europeo».

Lucas Sirvent, concejal de Compromís: «Fenómenos extremos como la borrasca Gloria, la DANA del pasado septiembre o la gota fría de abril del año pasado empiezan a ser la tónica habitual y nos afectan cada vez más»

En una nota de prensa de Compromís per Xixona, Sirvent explica que «en Compromís tenemos muy claro que la protección de nuestros ecosistemas no puede ser una cuestión secundaria, sino un punto central del debate político. El episodio de tormentas vivido la pasada semana nos ha reafirmado aún más en la necesidad de llevarla de urgencia al pleno de este mes. Fenómenos extremos como la borrasca Gloria, la Dana del pasado septiembre o la gota fría de abril del año pasado, empiezan a ser la tónica habitual y nos afectan cada vez más.

Afortunadamente, Xixona no ha sido de los municipios más afectados por estos fenómenos, pero quién sabe cuándo nos tocará vivir una situación dramática. Por ello es nuestra responsabilidad dar ya una respuesta a esta emergencia».

Eliminación de emisiones de gases de efecto invernadero para el año 2040, apuesta por energías renovables y consumo responsable y de proximidad

La declaración de emergencia climática supone para el gobierno municipal de Xixona la adopción de compromisos y objetivos más ambiciosos respecto a las políticas que influyen en el medio ambiente, así como trabajar para informar y educar a la ciudadanía sobre la grave situación en que nos encontramos inmersos, afirma la nota de Compromís.

Se incluyen objetivos relacionados con la eliminación de las emisiones de gases de efecto invernadero para el año 2040, la apuesta por las energías renovables, el fomento de un consumo responsable y de proximidad, la adaptación del municipio a la nueva realidad climática y sus fenómenos extremos, además de la necesaria participación ciudadana en todo este proceso, entre otros.

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *