El turista estatunidenc roman 9 dies amb un gasto diari de 248 euros a la Costa Blanca

Durant 2023 van visitar la Comunitat Valenciana 144.129 estatunidencs, i este va ser el dotzé mercat emissor cap a la Comunitat Valenciana amb una quota de l’1,4 % del total de turistes i un ràpid increment des de 2021

Respecte a l’estada i la manera de viatjar, el turista estatunidenc roman una mitjana de 8,9 dies amb un gasto de mitjana diària de 248 euros per persona. El mitjà de transport triat pel 99,1 % és l’avió i un 12,9 % viatja amb un paquet turístic organitzat.

Els principals motius de la visita són l’oci amb un 71,6 % i negocis un 10,3 %, mentres que les principals activitats triades en el 2023 són visites culturals amb un 60 %; activitats gastronòmiques amb un 75 % i el turisme urbà, al voltant d’un 90 %.

Turisme Comunitat Valenciana, en col·laboració amb Visit València i l’associació Valencia Premium, ha organitzat un viatge de familiarització, fam trip, per a mostrar l’oferta turística i gastronòmica de la Comunitat Valenciana a l’operador turístic nord-americà especialitzat en turisme gastronòmic, Tour de Forks.

Este fam trip, que va començar este dimecres i finalitzarà el dilluns 20 de maig, permetrà donar a conéixer als participants les possibilitats gastronòmiques de la Comunitat Valenciana, tant des del punt de vista del producte (arròs, cítrics, vi, productes de la mar) com de restauració i hostaleria.

Els participants en este fam trip visitaran la ciutat de València per a conéixer els principals recursos turístics relacionats amb la gastronomia com el Mercat Central o l’Albufera. També està previst visitar les localitats de Carcaixent, a més de Dénia i altres zones de la Marina Alta.

 

Durant la seua visita, els agents de Tour de Forks participaran en diverses activitats i experiències organitzades amb motiu del València Culinary Festival que inclouen la col·laboració de coneguts xefs, restaurants i diversa oferta gastronòmica de la Comunitat Valenciana.

El director general de Turisme, José Manuel Camarero, ha participat en este fam trip, on ha compartit amb els agents de Tour de Forks les possibilitats de la Comunitat Valenciana com a destinació per als amants de la gastronomia.

Tour de Forks és un operador especialitzat en viatges gastronòmics per a grups reduïts de nord-americans interessats en esta mena de producte o professionals del món de la gastronomia.

José Manuel Camarero ha assenyalat que este operador turístic especialitzat “ha operat en diversos països europeus i en algunes comunitats espanyoles, i el nostre objectiu és que també ho faça a la Comunitat Valenciana, on tenim un gran potencial tant turístic com gastronòmic”.

 

A més, ha volgut recalcar la ferma aposta del Consell per “incrementar l’arribada de turistes americans” i en este sentit, ha avançat que “a esta actuació seguiran unes altres durant el segon semestre d’enguany amb operadors i mitjans de comunicació nord-americans, que permetran donar a conéixer la nostra oferta turística entre professionals del sector d’un país emissor amb un fort creixement i bones perspectives cap a la Comunitat Valenciana”.

 

 

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *