Els Premis Turisme Comunitat Valenciana 2022 reconeixen la vocació pel turisme, la sostenibilitat i la promoció singular

  • Els premiats en aquesta edició són Toni Mayor, president d’Hosbec, i el Congrés de Turisme de l’UJI, per la seua trajectòria turística

  • El premi a la formació i la innovació turística és per a l’escola de Paco Torreblanca, International School of Pastry Arts, i el reconeixement a la comunicació l’obté el Benidorm Fest

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha signat aquesta setmana la resolució de la concessió dels Premis Turisme en la novena edició, corresponent a 2022, en cadascuna de les modalitats convocades, amb un jurat compost per una representació àmplia i diversa del sector de les tres províncies.

Els Premis Turisme Comunitat Valenciana tenen com a objectiu reconéixer persones, entitats i institucions que durant l’any hagen destacat per la seua tasca a favor del turisme a la Comunitat Valenciana.

Enguany el mèrit ha recaigut en aquelles persones, empreses i entitats que des de la seua especialització turística (promoció, impuls al turisme sostenible i inclusiu, etc.) han contribuït, i contribueixen, a l’excel·lència turística a la Comunitat Valenciana.

En concret, la vocació pel turisme, l’aposta per la sostenibilitat i l’accessibilitat integral, així com el desenvolupament d’iniciatives de màrqueting especialitzat i singular, han sigut els valors que s’han tingut especialment en compte durant aquesta edició.

El guardó a la trajectòria turística ha sigut atorgat ex aequo al Congrés Universitat-Empresa de la Fundació Jaume I, a causa dels 25 anys que estan dedicats a transmetre coneixement, i a Toni Mayor Suárez, president de la patronal hotelera Hosbec.

Aquesta categoria reconeix l’esforç i la dedicació al llarg dels anys en el desenvolupament d’iniciatives empresarials o dinamització de productes turístics o destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana, com ara el desenvolupament de la seua professió o activitat mitjançant una participació activa i participativa dins de les seues empreses, en pro del turisme.

El premi a la formació, investigació i innovació turística s’ha concedit a l’escola de Paco Torreblanca, International School of Pastry Arts. Aquesta modalitat s’atorga a qui en 2022 haja desenvolupat projectes de base innovadora que comporten un increment de la competitivitat del sector turístic de la Comunitat.

El reconeixement a la promoció i la comunicació turística s’ha atorgat al Benidorm Fest 2022. Aquesta modalitat reconeix les accions o les campanyes de comunicació turístiques noves, tant des de l’àmbit de l’empresa turística com de les destinacions, sempre que hagen suposat una millora clara del seu posicionament en els mercats mitjançant activitats de promoció que incidisquen en els seus valors diferencials i incrementen el flux turístic.

En la modalitat 4, al turisme sostenible, s’ha reconegut l’hotel i restaurant Mar de Fulles a Alfondeguilla. En aquesta categoria es reconeix a qui en 2022 haja contribuït significativament al desenvolupament per al creixement econòmic sostenible, la generació d’ocupació i la reducció de pobresa, l’ús eficient de recursos i la protecció del medi ambient; així com el foment dels valors culturals i la diversitat del patrimoni.

A més, Ocean Republik, Watersport Center, ha sigut el guardonat en aquesta edició en la modalitat de turisme inclusiu. En aquesta categoria es reconeix a qui enguany haja contribuït significativament a la millora de l’accessibilitat en tots els components del sector turístic, perquè permet gaudir de l’oferta turística a totes les persones. També es valoren les iniciatives que desenvolupen el Codi Ètic del Turisme Valencià implantant accions de responsabilitat social empresarial o corporativa.

Esments especials

A més, aquesta edició dels Premis Turisme Comunitat Valenciana atorga un esment especial a Castelló de la Plana per la contribució que fa a la promoció, la comunicació i el màrqueting turístic de la Comunitat, a Escala a Castelló.

També s’ha atorgat un esment especial, a títol pòstum, a Rafael Pallarés, que va ser director de l’Hotel Voramar de Benicàssim, pel seu impuls al turisme sostenible a la Comunitat Valenciana. Pallarés va ser un empresari castellonenc que es va distingir per la seua aposta per l’impuls social i ambiental en l’hoteleria.

Finalment, cal destacar que aquests premis, consensuats pel jurat amb àmplia representació del sector, tenen caràcter exclusivament honorífic, per la qual cosa no comporten cap prestació econòmica.

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *