Els xocolates alacantins, a la conquesta de Japó

Díhuit empreses agroalimentàries de la Comunitat Valenciana participen aquesta setmana en una presentació d’oferta al Japó, organitzada per l’Ivace de la Conselleria d’Economia Sostenible

La directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, ha explicat que aquesta presentació d’oferta forma part de les accions de promoció específiques desenvolupades per a donar suport a la introducció dels productes agroalimentaris de la Comunitat Valenciana en diferents mercats estratègics

«Malgrat les dificultats per les restriccions de mobilitat internacional trobem solucions per a continuar fent costat a les empreses de la Comunitat Valenciana en la comercialització internacional dels seus productes», ha explicat Parra.

L’antena de l’Ivace al Japó acull aquesta presentació en la qual participen un total de 18 empreses agroalimentàries, una excel·lent dada que ens indica l’interés que desperta el mercat japonés

«En aquesta ocasió l’antena de l’Ivace al Japó acull aquesta presentació en la qual participen un total de 18 empreses agroalimentàries, una excel·lent dada que ens indica l’interés que desperta el mercat japonés i aquest tipus d’accions», ha indicat.

Una presentació d’oferta consisteix en l’exposició de productes de les empreses participants, que són mostrats a una sèrie de convidats professionals contactats prèviament com a empreses importadores, distribuïdores o restaurants.

Parra ha explicat que des de l’antena de l’Ivace al Japó s’ha convidat a una mica més de 60 professionals dels quals han confirmat la seua assistència 25 d’ells. Concretament coneixeran els productes de la Comunitat Valenciana presents en la mostra 11 empreses importadores, 6 fabricants, 5 empreses distribuïdores i 3 empreses del sector de la restauració.

El conseller Rafa Climent, el passat novembre a la fàbrica xixonenca de torrons Picó.

El conseller Rafa Climent, el passat novembre a la fàbrica xixonenca de torrons Picó.

S’ha convidat a una mica més de 60 professionals dels quals han confirmat la seua assistència 25 d’ells

Les cites es realitzen individualment i baix confirmació prèvia per a garantir les mesures anti Covid.

Entre els productes presents en la mostra figuren oli d’oliva, cervesa artesana, olives, fruita seca, conserves, café, truites, snacks, espècies, mel i pol·len, pernil i embotits, caldos concentrats i xocolates, principalment.

Lleuger increment del 1,13% d’exportacions en 2020

Les exportacions agroalimentàries de la Comunitat Valenciana dirigides al Japó han finalitzat l’any 2020 amb un valor de 3.043,49 milions d’euros, la qual cosa representa un lleuger increment del 1’13% respecte a l’any anterior.

Per productes, les conserves de verdura i fruita concentren el 28% de l’exportació i experimenten un destacat augment en 2020 del 212’8%.

Preparacions alimentoses diverses

Li segueixen els vins i begudes, amb el 25’9% de l’exportació, amb un descens en 2020 del 18%. A continuació se situen els sucs i extractes vegetals, amb el 19% de l’exportació i un descens del 6%, seguit de les preparacions alimentoses diverses, que experimenta un augment del 39%, amb el 5’8% de les exportacions totals.

Destaca el dinamisme mostrat per les exportacions de fruites, que creixen un 20% així com els llegums i hortalisses amb un elevat increment del 463% respecte a l’any 2019.

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *