«És compatible la protecció del medi natural d’Alcoi amb el seu desenvolupament industrial»

  • La consellera es reunix amb l’Ajuntament i els empresaris de la Cambra de Comerç per a desbloquejar la creació de sòl industrial

  • Salomé Pradas avança que s’han iniciat els tràmits perquè el Parc Natural de la Font Roja dispose d’un pla d’autoprotecció per a conjugar “l’equilibri mediambiental amb el progrés social”

A Xixona està generant preocupació el projecte de parc industrial a La Canal, fitant al terme municipal d’Ibi

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha assegurat que la Generalitat col·labora amb l’Ajuntament d’Alcoi per a convertir el municipi “en el pol d’atracció d’empreses de les comarques centrals”.

Així ho ha confirmat Pradas després d’una jornada en la qual ha mantingut diverses reunions amb l’equip de govern local, encapçalat per l’alcalde, Toni Francés, i representants de la Cambra de Comerç d’Alcoi. Totes les parts han coincidit que desbloquejar la creació de sòl industrial és la prioritat.

Per a aconseguir este objectiu, la titular de la Conselleria ha oferit el suport de la Direcció General de Territori, Paisatge i Avaluació Ambiental de cara a l’aprovació del Pla d’ordenació urbana que impulsa el consistori alcoià, i ha destacat que s’estudiaran totes les propostes plantejades pels empresaris.

“És necessari que Alcoi dispose de sòl industrial de qualitat per a poder oferir-lo a possibles inversors”, ha remarcat Pradas. En este sentit, ha destacat que la Conselleria que encapçala i la Conselleria d’Indústria han pactat la creació d’una mesa interdepartamental de sòl industrial de la Comunitat Valenciana. Esta mesa comptarà amb la participació dels ajuntaments i del sector privat amb l’objectiu de desenvolupar un pla estratègic d’impuls al sòl industrial per al període 2024-2027 per a establir les bases del desenvolupament futur de la Comunitat.

Per a la consellera, “és compatible la protecció del medi natural del municipi amb el seu desenvolupament industrial i treballem per a aconseguir este objectiu”. En eixe sentit, la consellera també ha volgut destacar que “Alcoi té el privilegi de tindre dos parcs naturals assentats al seu terme municipal, i ja hem iniciat els tràmits perquè Font Roja tinga un pla d’autoprotecció”, la qual cosa suposa per a la consellera “continuar avançant en l’equilibri entre medi ambient i progrés social”.

Per la seua banda, l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha recalcat que “Alcoi ha sigut, és i serà una ciutat industrial. Treballarem conjuntament amb la Conselleria i la Cambra i diverses entitats perquè la nostra ciutat tinga més sòl industrial de qualitat”. Sobre el Pla general d’ordenació urbana, ha indicat que “està previst que abans de l’estiu la Generalitat aprove la Declaració Ambiental Territorial Estructural, pas fonamental per a continuar avançant en l’aprovació definitiva del Pla general d’ordenació urbana d’Alcoi, que possibilitarà l’opció de crear sòl industrial a la nostra ciutat”.

A Xixona està generant preocupació el projecte de parc industrial a La Canal, fitant al terme municipal d’Ibi, per les possibles consequències de filtracions en l’evacuació d’aigues de les fàbriques sobre els aqüífers xixonencs de la Carrasqueta i voltants d’aquesta.

 

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *