«Es mire per on es mire, Xixona és un gran balcó»

Després de les darreres rutes senderistes que hem fet pel vast i bell terme municipal del poble del terró, ens hem recordat de la frase que va escriure el professor i escriptor Josep Miquel Arques Galiana al seu interessant llibre ‘Les muntanyes de Xixona’

Josep Miquel Arques diu que va albirar l’horitzó des del castell de Xixona. Nosaltres ho hem fet des d’altres indrets i sempre sempre arribem a la mateixa conclusió: s’albiren vistes d’elevacions pernnes.

«De nord a sud i d’est a oest. Si ens situem al castell, albirem les vistes d’elevacions pernnes: al sud Alacant amb la badia i el castell de Santa Bàrbara, al nord la Carrasqueta i el cim dels Plans i, a l’est, cabeçò d’Or i la serra de la Grana».

Els seus 161 quilòmetres quadrats donen molt de si

El també runner Arques Galiana afegeix al seu llibre que «Xixona pot presumir de terme, els seus 161 quilòmetres quadrats donen molt de si. A més, és en extensió el primer municipi de muntanya de la província».

I portem ací, de nou, estes paraules de l’escriptor xixonenc arran les últimes rutes senderistes que hem fet pel nord i pel centre del terme i convençuts que Xixona és una poderossíssima destinació turística de interior encara per descobrir i…per explotar, font d’ingressos econòmics i de llocs de treball en un municipi massa exposat a l’estacionalització productiva (terró i gelat).

Que tingau bona setmana. I salut i muntanya!!!

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *