Esglèsia arxiprestal, una joia renaixentista

Va ser edificada entre finals del segle XVI i principis del segle XVII i el seu campanar és el tercer de la Comunitat Valenciana en nombre de campanes gòtiques (sis), després de la catedral de València i del col·legi Corpus Christi de la capital del Túria

L’altar major va ser remodelat a finals del segle XVIII, però malauradament un incendi el destruí completament en 1971. L’artista valencià vinculat a Xixona Octavi Vicent va ser l’encarregat de donar-li forma novament.

Destaca el seu campanar de pedra, de planta quadrada, coronat per un curiós capitell de teula plana vidriada, verda i blanca, que forma dibuixos romboïdals.

Este campanar és el tercer de la Comunitat Valenciana en nombre de campanes gòtiques, darrere de la catedral de València que en té nou i del col·legi Corpus Christi de València també, que en té quatre i una en el claustre.

De les sis campanaes que té l’esglèsia arxiprestal Nostra Senyora de l’Assumpció de Xixona, tres són gòtiques: Maria Auxiliadora o la torta (1463), Sant Vicent o la Verda (1500) i la Triple Gòtica o la dels Quarts (1500). Són unes de les més antigues de tota la província d’Alacant.

Les fotografies que acompanyen este report les va fer Made in Jijona anit 5 de març de 2021 al voltant de les nou de la nit, fregant el toc de queda.

Patrimonio cultural de Xixona: hasta la Verónica con la Santa Faz

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *