Va ser edificada entre finals del segle XVI i principis del segle XVII i el seu campanar és el tercer de la Comunitat Valenciana en nombre de campanes gòtiques (sis), després de la catedral de València i del col·legi Corpus Christi de la capital del Túria
Les campanes gòtiques de #Xixona, ahir dissabte, repicant en caure el dia……➡https://t.co/8Fi4jMWaPp pic.twitter.com/9w9q9kn0Y1
— Bernat SirventColoma (@BernatSirvent) May 23, 2021
L’altar major va ser remodelat a finals del segle XVIII, però malauradament un incendi el destruí completament en 1971. L’artista valencià vinculat a Xixona Octavi Vicent va ser l’encarregat de donar-li forma novament.
Destaca el seu campanar de pedra, de planta quadrada, coronat per un curiós capitell de teula plana vidriada, verda i blanca, que forma dibuixos romboïdals.
Este campanar és el tercer de la Comunitat Valenciana en nombre de campanes gòtiques, darrere de la catedral de València que en té nou i del col·legi Corpus Christi de València també, que en té quatre i una en el claustre.
De les sis campanaes que té l’esglèsia arxiprestal Nostra Senyora de l’Assumpció de Xixona, tres són gòtiques: Maria Auxiliadora o la torta (1463), Sant Vicent o la Verda (1500) i la Triple Gòtica o la dels Quarts (1500). Són unes de les més antigues de tota la província d’Alacant.
Les fotografies que acompanyen este report les va fer Made in Jijona anit 5 de març de 2021 al voltant de les nou de la nit, fregant el toc de queda.
Patrimonio cultural de Xixona: hasta la Verónica con la Santa Faz
Deja una respuesta