Generalitat suspén des de hui el període de crema de residus agrícoles, forestals o de marges de cultiu

  • Avança que el DOGV ja ha publicat esta modificació del Decret 91/2023 pel qual s’avança esta mesura que estarà en vigor fins al pròxim 15 d’octubre

  • Agraïx la professionalitat i coordinació de tots els efectius que estan treballant en l’extinció “de manera exemplar”

  • El president ha visitat el lloc de comandament avançat (PMA) de l’incendi de Tàrbena

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat que la Generalitat suspén des de hui dilluns, 15 d’abril, el període de crema de marges de cultiu o d’eliminació de residus agrícoles o forestals mitjançant l’ús del foc fins al pròxim 15 d’octubre.

Així ho ha anunciat el cap del Consell després de visitar el lloc de comandament avançat (PMA) de l’incendi declarat este diumenge a la serra Ferrer, entre Tàrbena i Xaló, que ha afectat fins ara 600 hectàrees, aproximadament.

Carlos Mazón ha avançat que el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ja ha publicat esta modificació del Decret 91/2023, pel qual s’avança prop de dos mesos esta mesura.

Així mateix, ha explicat que la modificació de la norma que regula la crema de residus agrícoles està provocada per especials condicions de risc d’incendis forestals a la Comunitat Valenciana i el notable dèficit de precipitacions, les temperatures inusualment elevades, els forts i reiterats vents terrals, l’elevat estrés hídric, la vegetació amb baix contingut d’humitat que facilita el foc i la falta de previsió de millora d’estes condicions.

Durant la seua visita al lloc de comandament avançat de l’incendi, el cap del Consell  ha traslladat el seu agraïment a tots els efectius que estan treballant en l’extinció aèria i terrestre del foc “amb professionalitat, coordinació i de manera exemplar”.

Igualment, ha mostrat la seua solidaritat amb les persones desallotjades per este incendi i ha reconegut la labor dels alcaldes dels municipis afectats pel foc en l’atenció a estos ciutadans.

Pel que fa a l’evolució de l’incendi, Carlos Mazón ha demanat “cautela”, encara que ha destacat que els servicis d’Emergències que treballen en la seua extinció “coneixen cap a on pot evolucionar i s’està actuant per a evitar més propagació”.

Enllaç al DOGV

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *