Grup Harca de medievalistes sobre ‘nou’ castell Xixona: «No hi ha paraules…o potser sí: bestialitat!»

El Grup Harca  http://harca.org/, d’historiadors medievalistes i experts, entre ells Vicent Baydal, nou cronista oficial de València, critiquen molt durament la reconstrucció per valor de mig milió d’euros que està duent-se a terme en les restes de la Torre Grossa i l’Alcassaba xixonenques, però no són les úniques crítiques formades d’universitaris, n’hi ha de moltíssimes més que anirem revelant…

 

No hi ha paraules… o potser sí: bestialitat!Això és necessari per a consolidar uns murs? Ara anar a #Xixona és anar a per torrons, oblideu-vos del castell!📷J.A. Rico

Geplaatst door Grup HARCA op Dinsdag 22 september 2020

 

Què es el Grup Harca

El Grup Harca és un equip d’investigadors que es dedica a la recerca i divulgació de la història medieval valenciana. Tot i que en el seus inicis, allà pel 2008, hi havia cinc membres, en l’actualitat està format per Frederic Aparisi, Vicent Baydal i Ferran Esquilache.

El doble vessant del Grup Harca queda reflectit en aquesta nova pàgina web on, per un costat, trobareu l’espai acadèmic amb la participació en congressos, els articles més destacats i els llibres de caire científic. Per l’altre, el vessant divulgatiu fet palés amb el blog com a cap i senya i, a més, els llibres de divulgació, les nostres entrevistes i el recull de premsa.

Membres:

 

QUIN CASTELL VOS AGRADA MÉS, EL NOU O EL VELL???? 🤓➡https://madeinjijona.com/recta-final-para-el-nuevo-castillo-xixona-reclamo-turistico-con-defensores-y-detractores/

Geplaatst door Made in Jijona op Vrijdag 4 september 2020

 

Made in Jijona, el blog de terró, gelat i turisme Xixona, va publicar un post el passat 4 de setembre (dos dies després de publicar un report en el web sobre la recta final de les obres https://madeinjijona.com/recta-final-para-el-nuevo-castillo-xixona-reclamo-turistico-con-defensores-y-detractores/) emprant dos fotos, una pròpia de fa uns dies sobre la finalització de les obres i una altra de més antiga, des d’una perspectiva semblant.

El post ha sigut un dels més vistos en la pàgina de Facebook de Made in Jijona en els seus dos anys de vida.

Fins hui, ha arribat a 35.000 persones, 123 de les quals han expressat lliurement el seu parer sobre la nostra pregunta, sense entrar en més consideracions de tipus tècnic expert: Quin castell vos agrada més, el nou o el vell??? El post ha estat compartit 58 vegades per usuaris de Facebook. Sens dubte, la fisonomia de Xixona ha canviat molt i la gent vol opinar-ne.

L’inmensa majoria dels xixonencs i ciutadans de tot arreu han manifestat obertament les seves crítiques a la reconstrucció, més que restauració, que està fent-se per valor de més de mig milió d’euros, finançats per la Generalitat i l’Ajuntament de Xixona.

 

L’alcaldesa de Xixona, Isabel López Galera, va expressar ahir en Facebook la seva opinió sobre la finalització de estes obres de mig milió d’euros i ho va fer acompanyant un report de caire propagandístic del diari alacantí INFORMACION, el seu vehicle de comunicació oficial.

«Siempre ha estado ahí, desde finales del siglo XII, vigilante e imponente. En el siglo XXI vuelve a levantarse y a enseñarnos parte de sus secretos. Esta obra ha descubierto la cuarta pared de la Torre Grossa y también un aljibe en la Alcazaba, que no estaba documentado… Os avanzo que no será lo único que nos tiene reservado 😉 ❤️Xixona», diu l’alcaldesa, que va visitar recentment les obres.

Siempre ha estado ahí, desde finales del siglo XII, vigilante e imponente. En el siglo XXI vuelve a levantarse y a…

Geplaatst door Isabel López Galera op Maandag 21 september 2020

 

La polèmica sobre el ‘nou’ castell de Xixona (un dels seus atractius turístics) està servida i sembla que va per a llarg termini.

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *