Interior incorpora un nou helicòpter de prevenció d’incendis forestals per a la campanya 2024

  • Se sumarà als 19 mitjans aeris ja previstos per a l’extinció d’incendis

  • Té una gran capacitat per a recórrer grans superfícies i fer llargs períodes de vol

 

La Conselleria de Justícia i Interior, a través de la Direcció General de Prevenció d’Incendis, incorporarà el pròxim 5 de juny un nou recurs aeri de prevenció d’incendis forestals a la campanya 2024. Es tracta de l’helicòpter H901 que tindrà la seua base en el municipi de Viver, encara que la seua zona d’actuació s’estenga per tota la Comunitat Valenciana.

Les seues funcions bàsiques seran les de dur a terme tasques de vigilància en matèria de prevenció d’incendis forestals i dissuadir els qui intenten posar en pràctica accions inapropiades que suposen un risc per a l’entorn natural.

L’helicòpter treballarà en coordinació amb els vols de vigilància que l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) fa els dies de risc d’incendi forestal. També podrà actuar com mitjà aeri coordinador en labors d’extinció d’incendis.

Este helicòpter posarà especial atenció a comprovar possibles conats d’incendi causats per llamps latents després d’uns dies de tempesta. També podrà traslladar material o equipament necessari per a la millora dels observatoris forestals de difícil accés, com és el cas de Penyagolosa.

A més de l’helicòpter, este recurs està compost per dos persones: un pilot i un tècnic de suport, els dos amb experiència i habilitació per a fer totes les funcions enumerades. Té una gran capacitat per a recórrer grans superfícies i realitzar llargs períodes de vol, la qual cosa aporta una gran agilitat i ràpid posicionament sobre un incendi, així com imatges i informació en temps real que ajuden en la seua extinció.

L’helicòpter és una ferramenta més que afig i complementa la resta de recursos que participen en la prevenció d’incendis forestals i també la resta de mitjans d’extinció, entre els quals es troben altres 19 mitjans aeris.

Sequedat extrema en les muntanyes

Enguany convé recordar la situació de risc extrem d’incendi forestal en la qual ens trobem. L’escassetat de precipitacions que des del començament de l’any hidrològic en octubre de 2023 estem patint fa que el contingut d’humitat de la vegetació siga tan baix que la possibilitat d’ignició és molt alta.

 

Per tal motiu, des de la Conselleria de Justícia i Interior es torna a traslladar que cal reduir els conductes de risc que puguen ser origen d’un foc forestal i apel·lar al fet que, davant de qualsevol sospita d’incendi, una telefonada al 112 permet desplegar tot el dispositiu d’extinció.

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *