Isaura Navarro presenta a les Corts el decret del Fons Municipal de Prevenció d’Incendis Forestals del qual es beneficiaran 450 ajuntaments

La finalitat del fons és finançar les localitats per executar activitats, obres, serveis i subministraments contemplats en plans locals de prevenció d’incendis

La Comunitat Valenciana invertirà més de 40 milions d’euros en prevenció d’incendis al 2023, la major inversió de la història i el que suposa un 48 % més que al 2022

 

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Isaura Navarro, ha presentat a les Corts Valencianes el decret llei del Fons Estratègic Municipal de Prevenció d’Incendis i Gestió Forestal. Un fons que té la finalitat d’ajudar als ajuntaments a finançar les activitats, obres, serveis i subministraments contemplats en plans locals de prevenció d’incendis.

La consellera Navarro ha exposat que els incendis forestals “són un problema complex i requereixen de solucions transversals, integrant a les diferents administracions. En l’actual context social, econòmic i polític, la Generalitat actuem de manera urgent i decidida, executant sense demora les actuacions planificades en matèria de prevenció d’incendis forestals i gestió forestal, abans de l’època de màxim risc d’incendi, impulsant la importància estratègica del municipalisme davant aquest problema global com són els incendis”.

A més, Navarro ha recordat la gran tasca en prevenció d’incendis del Consell amb l’aprovació dels plans locals de prevenció d’incendis durant els darrers 3 anys. “Hem passat de sols tindre 61 aprovats, a tindre ja 445. Per això cal dotar d’inversions als ajuntaments puguen posar-los en marxa”.

 

En aquesta línia, el fons pretén impulsar un treball conjunt amb les entitats locals per aconseguir la màxima rendibilitat en termes d’eficàcia i eficiència en la prevenció, fomentant la gestió integral del territori, potenciant els esforços de la inversió en el medi rural i integrant a l’administració local.

Isaura Navarro: El Consell invertirà més de 40 milions d’euros en prevenció d’incendis al 2023, la major inversió de la història

El fons, dotat amb una inversió de 10 milions d’euros en 2023 que es sumen als més de 30 milions que ja destina el Consell, està dirigit principal a les zones forestals de la Comunitat Valenciana i pondera de forma especial el factor despoblació i la existència d’espais naturals protegits.

En aquesta línia, Navarro ha defensat que “el Consell invertirem més de 40 milions d’euros en prevenció d’incendis al 2023, la major inversió de la història i el que suposa un 48% més que al 2022”.

 

La resolució de concessió directa als ajuntaments beneficiaris es remetrà aquest pròxim mes de febrer i amb l’aprovació de diferents plans de prevenció durant aquest mes de gener, permetrà que més de 450 ajuntaments puguen executar les infraestructures de prevenció d’incendis forestals planificades.

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *