Ivace Energia anima a particulars, empreses, ajuntaments i entitats a participar en la 14 edició de Premis Nacionals de l’Energia

  • Reconeixen les millors iniciatives en renovables, eficiència energètica, mobilitat sostenible, sensibilització i comunitats energètiques.

  • Els premis estan dotats econòmicament amb 1.500 euros per al guanyador en cadascuna de les categories

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) ha anunciat la convocatòria de la 14a edició dels Premis Nacionals d’Energia, convocats per l’Associació d’Agències Espanyoles de Gestió de l’Energia, de la qual l’Ivace és membre, per a reconéixer els millors projectes o actuacions en pro de la transició energètica en tot el territori nacional.

Aquests premis reconeixen les  millors iniciatives en cinc categories: energies renovables, eficiència energètica, mobilitat sostenible, sensibilització i difusió, i comunitats energètiques.

Així doncs, fins al 14 d’abril, podran presentar-se candidatures a la 14a edició dels Premis Nacionals d’Energia, organitzats conjuntament per l’Associació d’Agències Espanyoles de Gestió de l’Energia, EnerAgen i que compten amb el patrocini de Red Eléctrica de España (REE).

EnerAgen, integrada per agències i organismes públics amb competències en l’execució de les polítiques i la gestió energètiques, convoca des de 2008 aquests premis com una activitat encaminada a reconéixer els millors projectes i iniciatives en pro de la transició energètica que s’hagen desenvolupat a nivell estatal, en aquesta ocasió al llarg de l’any 2022.

Candidats i criteris

La participació està oberta a persones físiques, entitats, empreses públiques i privades, col·lectius, etc., que hagen destacat a nivell nacional, autonòmic o local pel seu treball en algunes de les categories.

En el cas de les Comunitats Energètiques, podran participar aquells projectes que estiguen formalment constituïts a 1 d’abril de 2023 i les iniciatives que es presenten han hagut de desenvolupar-se al llarg de l’any 2022.

Les propostes es valoraran sobre la base de diversos criteris com la innovació, l’impacte energètic i mediambiental, l’impacte en termes econòmics, els aspectes socioeconòmics associats i la replicabilitat de les iniciatives.

En el cas específic de les comunitats energètiques, es valoraren aspectes com la seua composició, la governança i dinamització social, la innovació, l’impacte energètic i mediambiental associat i, amb major pes, els aspectes socials.

1.500 euros per als projectes premiats

Les propostes seran avaluades per un jurat especialitzat que estarà compost per un màxim de cinc representants de reconegut prestigi pertanyents a sectors de la política, de la tecnologia, de l’àmbit universitari, periodístic i empresarial, però íntimament relacionats amb l’àmbit de l’energia.

Els premis estan dotats econòmicament amb la quantitat de 1.500 euros per al guanyador en cadascuna de les categories. En reconeixement a l’actuació premiada, EnerAgen entregarà el corresponent diploma acreditatiu en l’acte de lliurament de premis que se celebrarà a Bilbao el mes de juny i al qual es donarà difusió pública.

Tota la informació relativa als Premis, així com les bases de la convocatòria estan disponibles en la pàgina web d’EnerAgen.  En aquest enllaç també poden consultar-se tots els projectes i actuacions premiades des de la creació d’aquests guardons.

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *