La Comunitat Valenciana corregeix, en els últims 4 anys, més de 10.000 suports elèctrics considerats perillosos per a aus

L’actuació sobre les línies perilloses en el període 2019-2021 multiplica per sis la suma de la dècada anterior/La nova resolució de la Conselleria de Transició Ecològica amplia les zones de protecció al 87% del territori valencià

La Comunitat Valenciana ha corregit, en els últims 4 anys, més de 10.000 suports elèctrics considerats perillosos. Concretament, l’actuació s’ha intensificat durant el període 2019-2021 i ha multiplicat per sis la suma de la dècada anterior.

L’increment de les correccions s’emmarca en el treball de mediació i negociació de la Conselleria d’Agricultura i Transició Ecològica, que, sobre el terreny, ha suposat un descens en la mortalitat interanual per damunt del 25 %.

El director general de Medi Natural, Julio Gómez, ha assenyalat la tasca de l’Administració que inclou expedients de responsabilitat mediambiental, acords amb empreses elèctriques, convenis amb el Ministeri d’Agricultura i correccions realitzades per la Generalitat per a revertir l’impacte de les línies sobre l’avifauna.

 

En aquest sentit, a la intensificació de les correccions s’ha unit la instal·lació de salvaocells, amb la senyalització d’uns 150 km de línia en el període 2021-2023 per a evitar possibles col·lisions de l’avifauna. D’altra banda, la Conselleria, a més, continua determinant prioritats de correcció i assumint, amb pressupost propi, correccions en suports de titularitat particular, i amb especial atenció i actuació a la marjal de Pego-Oliva.

El director general ha posat en relleu el treball a l’albufera, una de les zones preferents d’actuació, on s’han adaptat un miler de suports per a fer de l’ecosistema un espai significativament més segur.

L’actuació s’estén també al marc normatiu, amb una nova resolució de 6 de juliol de 2021, de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, que amplia les zones de protecció del 35 % al 87 % del territori valencià.

«Aquesta ampliació implica un repte i una necessària tutela ambiental amb un objectiu clar: buscar i posar solucions per a posar fi a aquest impacte, invisibilitzat fins a 2007», ha afirmat el director general.

En concret, el Reial decret 1432/2008, de mesures per a la protecció de l’avifauna contra la col·lisió i l’electrocució en línies elèctriques, suposa l’inici de les obligacions legals de correcció de línies elèctriques a Espanya.

 

 

 

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *