La Conselleria augmenta un 70% les subvencions al sector apícola valencià per a afavorir la comercialització de la mel

S’ha obert una línia de treball encaminada a la recuperació de les ajudes agroambientals per al col·lectiu apícola

 

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha incrementat un 70 % la quantia de les ajudes destinades a potenciar la comercialització de la mel.

Concretament, el pressupost global previst durant aquest any per a aquesta finalitat ascendeix a un total de 2,2 milions d’euros, mentre que l’any passat aquesta partida se situava en 1,3 milions.

Els fons de què es nodreix aquesta línia procedeixen tant de la mateixa Conselleria com de la Unió Europea i del Ministeri d’Agricultura, i l’objectiu que segueixen és el de contribuir a la competitivitat i la innovació de les firmes del sector, així com la promoció de la qualitat de la mel i la informació als consumidors sobre les múltiples qualitats beneficioses per a la salut d’aquest producte.

El secretari autonòmic d’Agricultura, Roger Llanes, junt amb els directors generals, Antonio Quintana, David Torres i Maite Cháfer, han mantingut aquest dimarts una reunió amb els representants del sector apícola de les diverses organitzacions agràries per a exposar-los les últimes novetats en la matèria i conéixer els seus punts de vista.

Llanes ha destacat el gran valor mediambiental «que aporta el sector apícola al conjunt de la societat, perquè tots sabem que les abelles, la pol·linització, exerceixen un paper fonamental per al desenvolupament de la vida, però tampoc podem oblidar que es tracta d’una activitat econòmica que necessita ser rendible per a garantir-ne la continuïtat».

Recuperar les ajudes agroambientals

A més, durant aquesta trobada es va informar els representants del sector sobre la línia de treball que acaba d’obrir la Conselleria d’Agricultura, amb la intenció de recuperar i tornar a posar en marxa les ajudes agroambientals en el marc dels futurs programes de desenvolupament rural (PDR).

Mitjançant aquest suport financer es pretén, entre altres coses, ordenar els assentaments de ruscos a fi d’afavorir l’impacte beneficiós que té l’apicultura sobre el medi ambient.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *