La CV consolida el seu creixement del gasto turístic amb més de 3.700 milions d’euros fins a abril

Nuria Montes subratlla que les dades de les enquestes publicades per l’INE “ratifiquen un turisme de més qualitat, que genera riquesa, ocupació, ingressos i un equilibri important per a l’economia de la Comunitat Valenciana”

La Comunitat Valenciana va rebre més de 3,03 milions de turistes estrangers en el primer quadrimestre de l’any, un 22 % més interanual

 

La Comunitat Valenciana ha registrat durant els primers quatre mesos de l’any un total 3.037.689 turistes internacionals, un 22 % més que l’any passat, i van desembossar un total de 3.702 milions d’euros, un 28,2 % més que en 2023, tal com ho mostren les enquestes publicades este dilluns per l’INE referents als Moviments turístics en frontera (Frontur) i l’Enquesta de gasto turístic (Egatur).

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha valorat estos resultats, i ha assenyalat que “la Comunitat Valenciana torna a registrar dades tremendament positives en el balanç turístic del primer quadrimestre de l’any 2024”.

A més, ha volgut posar l’accent en el creixement del gasto turístic que acumula la Comunitat Valenciana al llarg dels últims mesos, per a Montes, “la dada més rellevant i el que ens interessa com a destinació, no és el de comptar turistes, sinó el del gasto que produïxen”.

 

En esta línia, ha subratllat que “de gener a abril els turistes internacionals van gastar més de 3.700 milions d’euros, un 28 % més que en el primer quadrimestre de 2023”. Al seu juí, “este és la dada verdaderament important, perquè és la dada que consolida un turisme de més qualitat, un turisme que genera riquesa, que crea ocupació, que crea generació d’impostos i que crea ingressos i un equilibri important per a l’economia de la Comunitat Valenciana”.

Respecte al gasto turístic, el mercat que més aporta és el britànic que va desembossar un total de 835,7 milions d’euros fins a abril, un 36,8 % més que en 2023; el gasto acumulat dels turistes francesos ascendix a 439 milions, un 45,2 % superior a l’any anterior. Per la seua banda, els turistes nòrdics van desembossar un total de 397,4 milions d’euros, un 17,9 % més i els alemanys van gastar més de 300 milions d’euros, la qual cosa suposa un creixement interanual del 51 %.

D’altra banda, la titular de Turisme ha declarat que “respecte a la mitjana d’Espanya, la Comunitat Valenciana se situa amb xifres superiors tant en volum de turistes, com en volum de gasto mitjà”. La mitjana d’Espanya se situa en un creixement del 22 % de gasto, mentres que el gasto a la Comunitat Valenciana s’eleva per damunt del 28 % interanual.

“El treball en l’estratègia de sostenibilitat és el que ens està portant a registrar estes xifres”, ha apuntat la consellera, i ha afegit que, sobretot, “sabent i tocant de peus a terra sobre quin turisme volem portar a la Comunitat Valenciana”.

 

Només durant el mes d’abril els turistes internacionals que van visitar la Comunitat Valenciana ascendixen a 1.007.531, amb un increment del 16,2 % interanual; i van gastar 1.114,8 milions d’euros, la qual cosa suposa un augment del 17,8 % amb respecte el gener de l’any passat.

Resultats per mercats fins a abril

Les enquestes de l’INE publicades mostren també els mercats emissors de turistes cap a la Comunitat Valenciana. La nacionalitat més important continua sent el Regne Unit, amb l’arribada de 773.564 britànics en el primer quadrimestre de l’any, un 20,9 % més que en 2023.

Li seguix França amb 515.289 turistes, un 42,1 % més que en el mateix període de l’any anterior; països nòrdics amb 255.639 turistes, un 6,8 % més interanual i Alemanya, amb l’arribada de 240.922 alemanys, la qual cosa suposa un notable creixement del 33,9 %.

 

A més, el mercat italià creix un 15,2 % amb l’arribada de 149.666 turistes italians des de gener fins a abril i els turistes procedents dels Països Baixos aconseguixen els 215.895, un 11,1 % més que en el mateix període de l’any anterior.

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *