La Foguera Infantil guanyadora recomana menjar terró de Xixona per viure 100 anys

El monument del barri Florida Portatge, obra de l’artista de Catarroja Xavi Gàmez, és un al.legat al ‘Hara Hachi Bu’, el secret i la tècnica xinesa i japonesa que ens aconsella mejar sa com a clau de la longevitat

SI QUIERES FIRMAR #TURRONEMOJI: http://chng.it/GNbMDRqstb

 

L'artista constructor de la foguera infantil guanyadora de categoria Especial, Xavier Gámez, amb Made in Jijona esta vesprada en Florida-Portatge./FOTO MADE IN JIJONA

L’artista constructor de la foguera infantil guanyadora de categoria Especial, Xavier Gámez, amb Made in Jijona esta vesprada en Florida-Portatge./FOTO MADE IN JIJONA

L’ingesta de terró de Xixona i Alacant (els dos únics protegits de tot el món, que són els de textura toua i dura i que se elaboren en el municipi de l’Alacantí des de fa més de cinc-cent anys) és bona per la salut i prolonga la vida de les persones. Eixa és una teoria que molts dels experts de la denominada dieta mediterrània i no pocs metges nutricionistes defenen des d’un punt de vista tècnic i cientìfic. Eixa tesi també la propugna, a hores d’ara, l’artista constructor de la Foguera Ifantil que ha obtés el Primer Premi Especial a Alacant, Xavier Gàmez, que planta per tecer any al districte de Florida Portatge.

Okinawa, un dels llocs del món on més anys es viu, posa els seus ulls a Xixona, el bressol del terró, i ho fa de la mà de l’artista de Catarroja Xavier Gámez, que ha tingut la brillant idea d’incloure en uns dels motius de la seva foguera infantil guanyadora (hi participa des de fa tres anys i este es el segon any consecutiu que guanya) el terró de Xixona i Alacant.

La figura del pensador xinés Confucio presideix la foguera infantil guanyadora de Florida Portatge./FOTO MADE IN JIJONA

La figura del pensador xinés Confucio presideix la foguera infantil guanyadora de Florida Portatge./FOTO MADE IN JIJONA

Hara Hachi Bu es el secret japonés, tot i que va nàixer a Xina, que ens aconsella menjar sa per viure més anys. La figura central del monument és la de Confucio, el filòsof xinés que recomanava menjar sa fins saciar-se no més d’un 80%, amb la qual cosa les persones viuriuen molt més.

Confucio va endevinar amb esta pràctica el secret de la longevitat per tal de viure més de cent anys. Esta tècnica va traspassar les fronteres xineses fins arribar a Japó, concretament a la ciutat d’Okinawa. El Hara Hachi Bu es repetix, com una mena de mantra, abans de cada dinar o sopar o esmorçar.

En tots dos cartells es pot llegir la recomanació a menjar terró de Xixona i beure orxata de xufa (apta per persones intolerants a la lactosa)./FOTO MADE IN JIJONA

En tots dos cartells es pot llegir la recomanació a menjar terró de Xixona i beure orxata de xufa (apta per persones intolerants a la lactosa)./FOTO MADE IN JIJONA

Esta ciutat japonesa es coneix com a la més longeva del món gràcies a la seva fauna, a la seva vegetació i al seu estil de vida tant sa i saludable.

A l’artista només li ha faltat, a la part darrera de la foguera, on es fa al.lusió al torró de Xixona (i també a altres productes amb denominació i indicació geogràfica protegida de la província, com ara els nispros de Callosa d’En Sarrià, les cireres de la Muntanya, el raïm de taula embolsat, el vi d’Alacant i la mangrana mollar d’Elx) ficar un trocet de terró de cartró pedra.

La foguera també fa una altra recomanació molt directament vinculada amb Xixona i els seus gelaters artesans: l’orxata de xufa com a producte apte per a les persones amb intolerància a la lactosa.

Imatge panoràmica general de la foguera gran i infantil del barri Florida Portatge esta vesprada./FOTO MADE IN JIJONA

Imatge panoràmica general de la foguera gran i infantil del barri Florida Portatge esta vesprada./FOTO MADE IN JIJONA

Per cert, la bellea infantil del districte és Mara Domínguez, la filla del nostre excompany fotoperiodista Álex Domínguez, un tot terreny del periodisme al qual també li agraden les festes de fogueres i…el terró de Xixona. A tots dos els hem volgut saludar, però no els hi hem trobat.

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *