La importància de repoblar amb arbres: el Cabeç del Corb fa 40 anys i ara

Reflexiona el Centre Excursionista de Xixona sobre este maleït any 2021 en que no es pot celebrar el ‘Dia de l’Arbre’ per culpa de la pandèmia i ho il·lustra amb un exemple demolidor arran l’incendi forestal que va patir la part nord d’aquesta incònica muntanya xixonenca fa ja quatre dècades amb una recuperació ambiental notabilíssima

L’exemple és molt molt il·lustratiu del bon treball que s’ha realitzat durant l’últim mig segle des d’una de les associacions cíviques i socials amb més història de Xixona: el Centre Excursionista.

Ho ha donat a conéixer aquesta entitat a la segua pàgina de Facebook per lamentar d’alguna forma el fet que este any no s’haja pogut celebrar del Dia de l’Arbre a Xixona com cada 30 de gener des de fa molts anys. «S’haurua d’haver celebrat la darrera edició d’aquesta festa reivindicativa en la qual li tirem una maneta a la Natura perquè es puga refer de tot el mal que li fem», explica en el seu post el CEX.

Diu el Centre Excursionista que van començar a commemorar el dia de l’arbre per ací, en el icònic i proper al casc urbà xixonenc Cabeç del Corb. «Recordem que vam començar per ací, treient a mà, amb aixades, les restes de pins cremats i vam plantar xicotets arbrets que no tenien un pam d’alçada». I afegeix: «Vam persistir uns quants anys fins que va quedar tota la zona de nou repoblada. Després d’això, hem fet aquesta activitat any rere any cobrint de vegetació llocs públics i finques particulars amb plantes de la Conselleria i plantes del nostre planter propi», relata el Centre Excursionista xixonenc.

Una llarga tasca de repoblació fent taques verdes en mosaic i pulmons verds per a Xixona

I en parla de el camí del Salt, Serenyà, Pineta, Sant Antoni, Carrasqueta, finques particulars i l’ecoparc del Moratell o la Cova dels Corrals a la Penya Migjorn. «Una llarga tasca de repoblació fent taques verdes en mosaic i pulmons verds per a Xixona», destaca el CEX.

Diu esta entitat que també s’ha trobat en els últims anys amb fracasos, bé per culpa de la sequera, bé per culpa de persones que han desarrelat plantes acabades de sembrar o ramats o animals que devoren els arbrets.

Abans que comence la primavera

El CEX acaba el seu escrit confiant que «ho farem (el dia de l’arbre, amb participació de famílies senceres) quan aquesta situació (pandèmia) millore abans que comence la primavera».

Des del blog del terró i el turisme Made in Xixona no ens cap altra cosa que dir-li una cosa al CEX: Gràcies!!! tot i que vam tirar a faltar que esta entitat informara tan sols mínimament arran la monumental i històrica desfeta de desenes de milers de pins a Vivens per la borrasca Glòria de vent, pluja i neu de gener de l’any passat, la qual cosa va ser reiteradament divulgada des del 18 de febrer per este blog web i setmanes després per altres periòdics i televisions generalistes.

 

Del cabeç del Corb al cabeç del Corbó

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *