Labora donarà ajudes perquè els ajuntaments contracten dones desocupades

Aquesta acció s’emmarca en el projecte d’Avalem Dones, una bateria d’ajudes amb el qual el Servei Valencià d’Ocupació i Formació pretén millorar la situació laboral de les dones / El termini de presentació de sol·licituds estarà obert des del dia 7 de març fins al 25 de març

Labora, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, ha obert des de hui en la seua pàgina web el termini de sol·licituds perquè les entitats locals reben ajudes per a contractar dones desocupades. El període d’inscripció acaba el 25 de març.

Gràcies a aquestes subvencions, els municipis de menys de 5.000 habitants o els que pertanguen al Fons de Cooperació Municipal per a la lluita contra el despoblament dels municipis de la Comunitat Valenciana podran realitzar contractes d’un any a dones desocupades.

Cal recordar que per a ser seleccionada en aquest i altres programes de Labora és imprescindible estar donada d’alta com a demandant d’ocupació en el Servei Valencià d’Ocupació i Formació (consultar ací)

14 milions d’euros de fons del SEPE

Per a això, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació destinarà 14 milions d’euros de fons del SEPE amb els quals es finançaran els costos salarials, inclosa la seua cotització a la Seguretat Social, de les dones desocupades, que hagueren sigut contractades per a l’execució de les actuacions programades per l’entitat beneficiària.

Segons es constata de manera reiterada en totes les sèries estadístiques que es publiquen sobre aquest tema, la desocupació afecta especialment a les dones; en concret les estadístiques d’octubre de 2021 corroboren que la desocupació femenina en la Comunitat Valenciana supera en més d’un 20% al dels homes, per la qual cosa és necessari que s’introduïsquen mesures tendents a reduir una bretxa que deixa en situació d’especial vulnerabilitat a aquest col·lectiu.

Aquesta situació de desequilibri entre la desocupació masculina i el femení s’acreix en aquells municipis de menor grandària, on les limitades possibilitats que brinda el mercat laboral redueixen encara més les possibilitats que tenen les dones de trobar un lloc de treball.

Labora està apostant en la majoria de les seues accions per afavorir la inserció laboral de les dones, amb aquesta i altres ajudes específiques per a elles. Enguany s’han publicat subvencions destinades íntegrament a les dones, com són els Tallers d’Ocupació per a dones, o dins del Mecanisme de Recuperació i Resiliència, ajudes per a cursos en competències digitals per a dones o itineraris d’inserció.

La taxa d’atur de les dones és de 3,9 punts superior que la dels homes

 

Les dades oferides per l’Enquesta de Població activa confirmen la desigualtat en l’accés de les dones al mercat laboral. Així, les taxes d’activitat i ocupació són inferiors entre les dones (-10,4% i -11,2% respectivament), mentre que la taxa d’atur és de 3,9 punts superior que la dels homes.

Les dones inscrites com a demandants d’ocupació parades tenen un nivell formatiu més alt que els homes (13% universitàries enfront de 9,2% universitaris), no obstant això, una vegada entren en situació de desocupació els costa més trobar un treball, sent més de la meitat de les dones parades de llarga duració (63,7% enfront de 54,7% aturats de llarga duració). A més, el percentatge de dones que estant parades no reben cap mena de prestació és de més de 7,2 punts superior al dels homes.

Labora ha posat a la disposició de la ciutadania un butlletí on les persones inscrites reben informació en el seu correu electrònic sobre ajudes, ocupació i formació. Qualsevol persona que vulga assabentar-se de quines són les pròximes ajudes que publicarà Labora pot inscriure’s en el següent enllaç: : consultar ací

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *