Les vint-i-quatre fonts de La Carrasqueta

A més de ser un dels llocs més bells del vast terme municipal de Xixona, la serralada de la Carrasqueta acull un grapat de fonts, moltes de les quals no són conegudes pel gran públic

 

 

Totes les fonts de la Carrasqueta naixen al peu de la serralada i acaben en el riu de Serra o de Serrat, el seu camí natural.

Són les següents: Font de Cantets, de Bugaia, de Ferri, de l’Almoraig, de l’Avellanedo, dels Escombrins, de l’Estudiant, de la Costa, de la Goteta, de la Llobera, de la Teula, de la Vinya, de la Volta, de les Coves, de Maó, del Galer, del Maset Nou, del Moreno, del Romà, del Síndic, dels Terrers, del mas de Viola, del Mas del Racó i de Cendra, segons enumera l’autor del llibre ‘Les muntanyes de Xixona’, Josep Miquel Arques i Galiana.

 

Explica el profesor i escriptor Arques Galiana que, com que la Carrasqueta és un dels llocs més extens i humit del terme municipal, on més precipitacions es produeixen, i això confirma el gran nombre de fonts que hi ha

Unes són més irregulars en capdal que altres. Recorda que el 12 i 13 d’octubre de lany 2007 va ocórrer un fenomen meteorològic que feia més de 70 anys que no succeïa, doncs va estar més de 34 hores sense parar de ploure i van eixir quasi totes les fonts del poble i també de la vall de la Carrasqueta.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3224992510882314&id=1434727316575518

 

 

Sens dubte un altre atractiu turístic rural del poble del terró, les moltes fonts que hi ha, fins i tot a la part sud del terme municipal, on l’aigua ja es plenament salina.

 

 

A nosaltres ens encisa, especialment, la font de Bugaia pel paissatge brutal que l’envolta, un paratge que transmet pau interior i relax. Hi és a una finca privada.

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *