L’Ivace convoca les ajudes de 2023 per a projectes de digitalització amb un pressupost de 8 milions d’euros

  • Es prioritzaran els projectes complexos, amb viabilitat tècnica, sostenibles i amb impacte econòmic

  • El termini de presentació de sol·licituds s’obri el pròxim 19 de gener fins al 2 de març

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) ha publicat la convocatòria de DIGITALITZA 2023 amb un pressupost de 8 milions d’euros per a finançar projectes d’implantació i posada en marxa de solucions innovadores encaminades a la digitalització de l’activitat de les pimes, projectes d’implantació de bessons digitals, de sistemes de planificació de recursos empresarials, de sistemes avançats de seguretat o d’intel·ligència artificial entre altres.

Com ja va fer l’any anterior, l’Ivace ha avançat la publicació d’una de les seues convocatòries més reeixides perquè les empreses puguen perfilar les línies estratègiques dels seus projectes abans de la presentació de sol·licituds al mateix temps que està fent un esforç important per a reduir el màxim possible els terminis d’avaluació, i de verificació i pagament de les ajudes de convocatòries anteriors.

El termini perquè les xicotetes i mitjanes empreses puguen presentar les sol·licituds a la convocatòria DIGITALITZA 2023 s’obrirà el pròxim 19 de gener fins al 2 de març de 2023.

Cada empresa podrà presentar un només projecte. En cas que, per qualsevol circumstància presentara més d’una sol·licitud, s’admetrà com a vàlida l’última registrada.

A l’hora de l’adjudicació de l’ajuda, des de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial es prioritzaran els projectes que atenguen criteris com el grau de novetat i complexitat, la viabilitat tècnica, l’impacte econòmic dels resultats del projecte així com que l’activitat de l’organització estiga en línia amb algunes de les iniciatives que contempla el Pacte Verd Europeu.

L’ajuda màxima per projecte no podrà superar els 100.000 euros i des de la unitat d’innovació de l’Ivace se subvencionarà, amb el cofinançament dels fons europeus FEDER, fins a un 30 % dels costos subvencionables independentment de la grandària de la pime.

Entre aquests costos estan els derivats de l’adquisició de llicències de programació, els referents al desenvolupament d’aplicacions a mesura, de l’adquisició o adaptació de béns d’equip, així com de la contractació de serveis d’assistència tècnica o consultoria.

La convocatòria de DIGITALITZA s’emmarca dins del Pla de R+D+i Empresarial de l’Ivace dotat amb un pressupost previst de 26 milions d’euros i les convocatòries d’ajudes dels quals per a projectes d’R+D i innovació empresarial preveuen publicar-se en la segona meitat de gener.

Balanç 2022

En la convocatòria anterior del programa DIGITALITZA, l’Ivace va finançar 441 projectes, el 78 % de les sol·licituds rebudes (523) amb una mitjana d’ajuda per projecte de 18.000 euros.

Del total d’empreses beneficiades, el 78,6 % (347) van ser xicotetes i mitjanes empreses que, per primera vegada, van rebre aquest tipus d’ajuda i van liderar projectes que seguint la tendència d’anys anteriors, es caracteritzen per la seua complexitat tècnica, el seu alt grau d’innovació i per la seua incidència en la indústria i activitats empresarials relacionades amb aquesta.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *