L’Ivace recolza la primera experiència pilot en innovació col·laborativa per al sector turisme de creuers a Alacant

  • Es detecten cinc actius per a atraure el turisme: inversions, capitalitat de calçat i tèxtil, gastronomia, cultura i oci de l’aigua i experiències singulars

  • Per a 2023 s’espera l’arribada de 111 vaixells i més de 220.000 passatgers que embarcaran o faran escala en el port d’Alacant

Aquest matí s’ha presentat en el Centre per al Desenvolupament Tecnològic i la Innovació (CDT) d’Alacant els resultats del projecte Innoteams; la primera experiència pilot en innovació col·laborativa per al sector turisme de creuers d’Alacant desenvolupada pel Centre Europeu d’Empreses i Innovació (CEEI) d’Elx amb el finançament de l’Ivace.

Aquest projecte s’emmarca dins de la plataforma Sommos Connecta desenvolupada pels CEEIs de la Comunitat Valenciana i cerca fomentar la innovació i potenciar el creixement de les empreses en els mercats mitjançant un espai col·laboratiu en el qual es puguen compartir coneixements i explorar noves oportunitats de negoci.

En el projecte Innoteams han participat diverses empreses de la província i l’Associació Alacant pel Turisme de Creuers els qui després de mesos de treball han detectat cinc actius a partir dels quals iniciar línies de treball que acosten als turistes a la província.

Un d’aquests actius és el potencial migratori inversor del nord d’Europa i de la resta del món, que atrau turisme professionalitzat, experiencial i assistit tecnològicament, generant un important motor qualitatiu del turisme immobiliari i el Tourfunding».

Un altre dels actius és el gran potencial d’imatge de luxe, singularitat i especialització del sector de la marroquineria alacantina, especialment en calçat, bosses i tèxtils que permeten construir la capitalitat de la moda dels sectors del calçat i del tèxtil d’Alacant, convertint-la en destí obligat de grups de turistes d’alt poder adquisitiu i de compra.

La gastronomia experiencial és una altra de les línies de treball oferint un missatge i una oferta única i d’excel·lència de nivell mundial. I finalment la cultura de l’oci i aigua remarcada per les platges del Mediterrani amb un patrimoni natural que compten amb personalitat pròpia i on l’oferta de serveis pot ser clau per a generar experiències úniques, irrepetibles i adaptables a cadascun dels possibles turistes.

A la presentació han acudit la directora general de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, Júlia Company, i el vicepresident de l’Associació Alacant pel Turisme de Creuers, Jorge Rodríguez.

Júlia Company ha felicitat les empreses participants per l’esforç realitzat amb el convenciment que “és un punt de partida per a continuar treballant en fórmules de competitivitat basades en estratègies d’innovació col·laboratives, d’aplicació tant en la societat com en el desenvolupament econòmic”.

El sector turisme de creuers ha experimentat en els últims anys un notable creixement. Per a 2023 s’espera l’arribada de 111 vaixells i més de 220.000 passatgers que embarcaran o faran escala en el port, la qual cosa suposaria superar el rècord del passat any amb l’arribada de més de 120.000 turistes. Tot això es tradueix en un impacte econòmic que superaria els 30 milions d’euros a l’any, que abasta a diferents sectors econòmics.

Taules redones

En la primera part de l’acte s’ha debatut, al voltant d’una taula redona, sobre la innovació oberta i la cooperació com a clau del futur empresarial. En el debat han participat representants de tres de les cinc empreses del programa com són Bocopa, Blue Valley i Lynx View, així com Roberto Martínez, director de l’Associació d’Alacant pel turisme de Creuers, que han exposat el valor que té la innovació en les seues organitzacions i han donat a conéixer el que els ha suposat la seua participació en el programa.

Tots han coincidit en el potencial del turisme de creuers com a motor de creixement i la importància de remar conjuntament per a posar en marxa iniciatives que contribuïsquen al creixement sostenible de la província.

Alacant, destí de creuers

En els últims anys, hi ha hagut un increment del turisme de creuers amb destinació Alacant Costa Blanca gràcies al treball de l’Associació d’Alacant Costa Blanca Turisme i Creuers, fundada fa sis anys.

Per a garantir l’arribada de turistes de creuers d’una forma sostenible, són factors clau incentivar la transformació del sector turístic en el seu conjunt i fer-lo més competitiu, i augmentar la inversió en formació i innovació per a ser un model turístic de referència.

Alacant Costa Blanca ho té tot per a aconseguir aqueixa meta d’arribar a ser una rellevant destinació en l’arribada de creuers.

En aquest sentit, el desenvolupament del projecte ha facilitat compartir la intel·ligència de les empreses participants de manera transversal i perifèrica, des de la convicció que en els pròxims anys es mesclaran equips, combinant els seus actius immaterials, les seues capacitats i els seus coneixements amb la finalitat d’explorar i explotar noves maneres de generar valor per a l’economia de la província d’Alacant.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *