Màrqueting col·laboratiu de Turisme de la Generalitat amb Xixona

  • El secretari autonòmic de Turisme ha presentat el pressupost del seu departament per a 2023 destinat a la província d’Alacant

  • Francesc Colomer recalca que a aquest pressupost de Turisme CV per a la província d’Alacant cal sumar 45 milions d’euros més, procedents dels Fons Next Generation

  • (LA FOTO DE PORTADA ES DE MIGUEL VALOIS, GRAN SENDERISTA XIXONENC)

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presentat el pressupost de Turisme Comunitat Valenciana per a 2023 destinat a la província d’Alacant, que se situa en 39.270.569 euros i suposa un increment d’1,5 milions d’euros respecte a 2022.

El pressupost de Turisme CV per a la província d’Alacant en 2023 “creix considerablement” respecte a l’any anterior, amb més de 39 milions d’euros, a la qual cosa se sumaran 45 milions d’euros més, procedents dels Fons Next Generation, que estan en tramitació.

Francesc Colomer ha destacat que “Alacant és una província que té un paper fonamental en posicionament del turisme de la Comunitat Valenciana”. Per això, “els pressupostos reflecteixen, lògicament, el valor d’Alacant en la indústria turística”, la qual cosa es concreta en un increment d’1,5 milions d’euros per a l’any que ve.

Aquest pressupost tracta de comprendre i assumir el valor i el pes específic d’Alacant en la vertebració de la indústria turística

Durant la presentació del projecte de pressupostos de Turisme per a 2023, Francesc Colomer ha remarcat que aquest pressupost “tracta de comprendre i assumir el valor i el pes específic d’Alacant en la vertebració de la indústria turística”, i ha recordat que “el 90 % del turista britànic té la seua inspiració a Alacant i, alhora, Benidorm copa el 50 % d’aquest mercat britànic”.

Entre les inversions previstes per Turisme CV per a 2023, Colomer ha destacat la prevista per a la gala de lliurament dels sols Repsol en 2023 amb 690.000 euros, o 1,5 milions d’euros per a la celebració del Benidorm Fest. També ha recordat que en aquests pressupostos es continua apostant per les accions de formació, competitivitat i màrqueting, i producte col·laboratiu.

45 milions d’euros procedents dels Fons Next Generation

El titular de Turisme ha destacat també que al pressupost destinat a la província d’Alacant se sumaran 45 milions d’euros més, procedents dels Fons Next Generation EU.

En el marc d’aquests fons,  Francesc Colomer ha destacat que Turisme aportarà a les destinacions d’Alacant, Vall de Pop, Altea i Benidorm més de 4,5 milions d’euros per als respectius plans de sostenibilitat de caràcter ordinari.

A més, ha assenyalat que aquests fons europeus es materialitzaran en actuacions en altres destinacions com “Dénia, Torrevieja, Alcoi, Benissa i Finestrat, a les quals se sumarà Benidorm, Benitatxell, el Campello, Elx, Guardamar del Segura, Santa Pola, l’Alfàs del Pi, Alacant i la Vila Joiosa”. Així mateix, ha avançat que més 5 milions d’euros aniran dirigits a accions de cohesió de destinació (ACD), a través de la Diputació d’Alacant.

Màrqueting i producte col·laboratiu

En aquest sentit, es destinaran 5,2 milions d’euros en màrqueting i producte col·laboratiu, 1.187,000 euros més que en el pressupost de 2022, amb l’objectiu d’impulsar convenis de col·laboració amb diverses associacions i entitats de la província per a promocionar els productes turístics.

Francesc Colomer ha recalcat que la inversió en màrqueting col·laboratiu “creix de manera molt substancial perquè ens interessa afermar la governança col·laborativa”, i hi ha afegit que “el futur passa per l’aposta contundent veient el sector turístic com un element central del nostre progrés”.

Així, se subscriuran convenis amb diverses entitats, associacions i municipis de la província, com Hosbec, Aptur, Visit Elx, l’Associació Camps de Golf Costa Blanca, Visit Benidorm, el Patronat Municipal de Turisme d’Alacant, l’Associació Provincial d’Hotels d’Alacant, l’Associació Empresarial d’Hostaleria de Torrevieja i Comarca, la Cambra de Comerç d’Alacant, la Federació de Càmpings, el Patronat Provincial de Turisme Costa Blanca o la Institució Firal Alacantina IFA, entre altres.

També es preveuen convenis de màrqueting col·laboratiu amb la Fundació Dénia Ciutat Creativa i amb municipis de la província com ara Villena, Altea, Cocentaina, Xixona, Orihuela o Novelda. De la mateixa manera, es destinarà pressupost per a donar suport a les festes de Fogueres, Havaneres i Moros i Cristians.

​​​​​​​Inversió en les zones afectades per l’incendi de la Vall d’Ebo

El pressupost de Turisme Comunitat Valenciana per a 2023 també preveu inversions per a les zones afectades per l’incendi forestal de l’estiu passat en la zona de la Vall d’Ebo. En concret, s’impulsaran plans de dinamització i governança turística especials per a aquesta zona.

Així, s’impulsaran tres plans diferents a través dels quals rebrà en 2023 un total de 270.000 euros. A través de la Mancomunitat de Serveis Socials i Turisme de Pego, l’Atzúbia i les Valls es destinaran 160.000 euros en 2023; a través de la Mancomunitat Comarcal de Marina Alta es preveu destinar 50.000 euros, i a través de la Mancomunitat El Xarpolar es destinaran 60.000 euros l’any que ve.

Colomer també s’ha referit a altres plans de dinamització i governança turística que s’impulsaran a la província d’Alacant en 2023. En aquest sentit, ha explicat que durant l’any que ve “destinarem 660.000 euros a l’impuls de diversos plans a la província”, entre els quals ha destacat la inversió de 200.000 euros al Consorci per al Desenvolupament Econòmic de la Vega Baixa.

D’altra banda, el titular de Turisme ha destacat que en 2023 des de Turisme “destinarem 2.260.000 euros per a impulsar els plans de sostenibilitat turística d’Altea, Alacant i la Mancomunitat Vall de Pop”.

Altres projectes i actuacions

A més es destinaran un total de 3.357.900 euros per a infraestructures turístiques, que inclouen l’impuls del nou CdT d’interior situat al municipi d’Alcoi, el Centre de Turisme de Benidorm o la passarel·la del pantà de Relleu.

En els pressupostos de Turisme CV per a 2023 també s’estimen 10.050.000 euros per al programa del Bo Viatge territorialitzats per a la província d’Alacant.

Per a l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur) es preveu una inversió d’1,7 milions d’euros, sense oblidar la imminent posada en marxa de la plataforma de destinacions intel·ligents, que preveu 160 milions d’euros per al desenvolupament fins a 2026.

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *