Millorar l’accés a les noves tecnologies de la dona en el medi rural, important per al seu apoderament

LA UNIÓ Llauradora i Ramadera commemora el dia internacional de la dona i comparteix el lema d’ONU Dones i Nacions Unides “Per un món digital inclusiu: Innovació i tecnologia per a la igualtat de gènere”

La tecnologia digital està obrint portes per a l’apoderament de les dones, les xiquetes i altres grups marginats a tot el món. LA UNIÓ considera que, des de la formació digital sensible al gènere, l’era digital ofereix una oportunitat sense precedents per a acabar amb totes les formes de disparitat i desigualtat.

L’organització destaca que les dones del sector agrari i del medi rural tenen el seu futur lligat a les noves tecnologies, tant per a l’aplicació de les polítiques actuals com en el maneig propi de les TIC. Ja s’usa per a conéixer l’evolució dels mercats, accedir al SIGPAC en la gestió de la PAC, accedir a les múltiples obligacions lligades a la gestió amb les administracions tant en agricultura com en ramaderia, en l’elaboració del quadern de camp, però també eliminen barreres físiques acostant a la informació, a la formació per a millorar la vida laboral i personal i obrin una finestra a la resta del món.

Malgrat això, LA UNIÓ destaca que la persistència de la bretxa de gènere en l’accés digital en el medi rural impedeix a les dones a gaudir del potencial de la tecnologia.

D’altra banda, l’escassetat d’infraestructures de telecomunicacions ha provocat en aquestes àrees rurals una bretxa visible que porta als seus habitants a anar un pas per darrere de la resta de la ciutadania en les principals tendències de consum d’internet.

Des de LA UNIÓ apostem per l’avanç de la tecnologia i l’accés a l’educació digital

“Des de LA UNIÓ apostem per l’avanç de la tecnologia i l’accés a l’educació digital, intentem contribuir a una major formació de les dones del medi rural en noves tecnologies tant per a l’aplicació en el seu treball com en les accions de la vida quotidiana per a reduir aquesta doble bretxa”, comenta Isabel Navarro, de la comissió executiva de LA UNIÓ.

“Fem una crida a les administracions i al sector privat per a accelerar els seus esforços per aconseguir un món digital més segur, més inclusiu i equitatiu. En un moment en el qual ens enfrontem a múltiples crisis globals, tenim la possibilitat de crear un futur millor, no sols per a les dones i les xiquetes, sinó per a tota la humanitat i tota la vida en la Terra”, conclou.

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *