Moncunill corrobora que es vendrà un 4% més de terrons de Xixona este Nadal en tot el món

El secretari del Consell Regulador de la IGP Jijona i Turrón de Alicante explica en una entrevista en l’informatiu d’À Punt, la televisió de tots els valencians, que l’any passat la recaptació ja va superar les xifres de la pandèmia perquè, com la resta de sectors de la indústria alimentària, no es va veure tan afectat per la crisi sanitària derivada de la covid

«Malgrat que la inflació i l’encariment de l’energia faran pujar el preu, la campanya del torró comença amb previsions de creixement en el mercat nacional i, sobretot, en l’internacional, que va ser més colpejat per la crisi del coronavirus».

Així començava ahir, en la seua edició web, la televisió de tots els valencians, À Punt, la seva crònica sobre el terró i el consum de Nadal.

Diu la televisió, arreplegant les declaracions de Moncunill, secretari del Consell Regulador, que es preveu un creixement del 4% en la venda en tot el món de terrons xixonencs, els tradicionals i els d’obrador i xocolates. Aquest augment de les vendes vindrà en part de la recuperació del mercat estranger que és el que més va notar una disminució de la demanda. «Enguany, però, confien a recuperar el que es va perdre durant la pandèmia, i algunes empreses fins i tot esperen superar les xifres del 2019», diu la televisió de tots els valencians en el seu web.

Això si, el torró enguany serà més car.

L’increment del preu variarà segons la marca i com els haja afectat l’augment dels costos de producció, algunes empreses parlen del 10% de pujada.

«Però, tant des de l’Associació de Fabricants de Torró com des del Consell Regulador recalquen que el sector està fent un esforç molt important per repercutir mínimament el preu final del producte. Un afany que respon per una part a un intent per contribuir a superar l’espiral inflacionista i també al fet que, quan la pujada de la inflació va prendre més força a la primavera, molts contractes amb proveïdors ja estaven tancats», afegeix À Punt, en una crònica ben elaborada i amb video del directe de l’informatiu del dia 6 de desembre.

Enguany tot és més car: el sucre, els embalatges i el transport costen entre un 40% i un 60% més, però sobretot s’han encarit la mel i l’energia, que han pujat un 200% i un 300% respectivament.

Lex xifres xixonenques

L’any passat, el Consell Regulador de les Indicacions Geogràfiques Protegides Xixona i Torró d’Alacant va produir 2.531.072 quilos de torró de Xixona i 2.037.300 quilos de Torró d’Alacant, dels quals es destinaren 3.972.161 quilos al mercat interior (un 86,95%), 127.902 al mercat de la Unió Europea (2,8%) i 468.309 quilos al mercat exterior (10,25%). Tot per un valor de 58.163.163 milions d’euros. I això només pel que fa a la producció emparada dins de la indicació geogràfica protegida.

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *