Moncunill: «És un bon precedent pel terró el que va passar amb el xocolate en el confinament»

El secretari general del Consell Regulador de l’IGP Jijona y Turrón de Alicante admet que la pandèmia va afectar al principi d’any en el nínxol de venda a turistes i en l’exportació, tot i que s’ha mantés el nombre d’operacions en el sud d’Estats Units, Mèxic i Sudamèrica

«No hagérem pensat mai que estariem vivint esta pandèmia i com està afectant als nostres productors, este a Xixona, que és el bressol del terró i estem amb Federico Moncunill, el qual és el secretari general del Consell Regulador del Terró Xixona i Alacant». Així començava el seu directe el programa Terra Viva del canal autonòmic ÀPunt  http://www.apuntmedia.es  la periodista Carolina Femenia el passat divendres al migdia des de la fàbrica obrador tenda de l’empresa tradicional HIJOS DE MANUEL PICÓ  https://www.turronesmanuelpico.com/productos-turrones-manuel-pico/, que este any atribolat compleix 250 ANYS, nou generacions de families terroneres a les seves esquenes.

«Està frenant la venda de terrons pel Nadal la Covid», li pregunta Carolina a Federico.

I el secretari del Consell Regulador http://www.jijona.com explica que la campanya terronera (que mou a la primavera per servir les comandes del mercat exterior) va començar de manera fluixa, tant pel que afecta a la venda a turistes, que va desaparèixer durant el confinament de la població, com pel que fa a l’exportació».

https://www.facebook.com/MadeinJijona/posts/3520772641304298

Afegeix Moncunill que la venda en el turismo és un segment xicotet dintre del mercat global anual del sector del terró de Xixona. En el cas de l’exportació, subratlla que «la por és global, la pandèmia és global, i les vendes que van al sud dels Estats Units, Mèxic i Sudamèrica van baixar un 10%», tot i que el nombre d’operacions es va mantenir, però amb un valor molt inferior».

 

«Però ara estem aquí en plena campanya de Nadal, que és la més important pel terró de Xixona, i el que esperem perquè tenim un referent, l’únic que tenim en esta situació tan insòlita, és que va pujar molt el consum de xocolate, entre un 25% i un 30%, durant el confinament; no esperem que passe el mateix ara, però sí es un bon precedent pensar que les famílies espanyoles tindran el terró de Xixona i Alacant en els seves taules durant les festes del Nadal com tots els anys desde fa 500 anys», afegeix Federico Moncunill.

La periodista li pregunta sobre l’esperança que 10 membres d’una familia no convivents puguen reunirse en les dates més importants del Nadal. «A la fi, si el nucli familiar es pot reunir en major o menor nombre de persones i pot celebrar Nadal i vol tenir en taula el terró de Xixona i Alacant, aquí estem treballant perquè això siga posible com ha sigut sempre», sentència el secretari general del Consell Regulador del Terró.

Han sigut uns inicis durs, però poquet a poquet hem anat recuperant-nos i el mes de novembre ha sigut molt actiu i esperem que seguisca aixì els 20 dies que resten de desembre

En eixa mateixa línia argumental, l’empresari Manuel López, gerent de HIJOS DE MANUEL PICÓ, va dir a la càmera d’Àpunt que «han sigut uns inicis durs, però poquet a poquet hem anat recuperant-nos i el mes de novembre ha sigut molt actiu i esperem que seguisca aixì els 20 dies que resten de desembre, perquè la nostra línia està molt implicat en botigues especialitzades i gourmet».

HIJOS DE MANUEL PICÓ ha innovat en l’ultima dècada amb productes com terró untable, terro liofilitzat, terró de chufa de València, terró cristal amb safrà de la DO La Mancha o terró sense sucre només mel amb fòrmula bicentenària, entre altres, a més dels clássics Xixona, Alacant, fruita, massapà i xocolata amb ametlles.

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *