El Papa Francisco: «En Argentina, el torró de Xixona és molt valorat i apreciat»

El retor de la Parròquia, Eugeni Amorós, li lliurá personalment a la Seva Santitat una caixa de dolços ‘made in Jijona’ un poc abans de Nadal

El Papa Francisco va poder degustar els propassats Nadals el famós torró de Xixona que li va lliurar personalment i en mà el retor de la Parròquia, Eugeni Amorós. El sacertod del bressol del torró va tenir l’oportunitat de xarrar una estona a soles amb la Seva Santitat en aprofitar una recepció oficial a nou capellans de la Diòcesi d’Oriola-Alacant amb motiu dels vint-i-cinc anys de llur ordenament sacerdotal. L’encontre es va producir en la missa matutina que es concelebrà en la capella de la Casa de Santa Marta, la residència oficial de la Seva Santitat a la Ciutat del Vaticà, l’últim dilluns d’octubre. Ho va sol.licitar el bisbe d’Oriola-Alacant i el Vaticà ho concedí.

Eugeni Amorós agraix la participació desinteressada de vàries empreses torroneres de Xixona. «No vull dir noms, perquè alguns es poden molestar, però no podiem portar-ne massa». En les fotografies que va distribuir el servei del Vaticà s’identifiquen perfectament marques molt conegudes de Xixona com ara Sanchis Mira-Antiu Xixona, Turrones Coloma-Turrón 25, El Artesano i Turrones Picó.

En aquesta entrevista per a ‘Made in Jijona’, En Eugeni recorda com va ser aquella trobada dolça amb el màxim representant de l’Església Catòlica. «Només donar-li la caixa que portava jo, perquè em van dur unes quantes, el Papa em va dir que en Argentina, el seu país natalici, el torró de Xixona és molt valorat i apreciat, com si fora un article de luxe», comenta el retor xixonenc.

El retor Eugeni Amorós en el moment de lliurar-li al Papa Francisco la caixa de torrons made in Jijona.

El retor Eugeni Amorós en el moment de lliurar-li al Papa Francisco la caixa de torrons made in Jijona.

En Eugeni recorda que el Papa li va dir «amb eixe accent tan característic dels argentins: ¡No te pasastes con tanto turrón!». I el retor xixonenc li va dir que «també en tenia per poder compartir-lo amb els altres capellans de la residència de Santa Marta». Assegura que el Papa «presta molta atenció i correspon de seguida», per la qual cosa va identificar de manera inmediata el dolç xixonenc que coneixia ja des de la seva infància argentina. Destaca la col.laboració de les empreses xixonences que van donar els articles dolços, tot i que «no ho vaig dir així molt públicament, perquè tampoc era questió de portar-li al Papa un tráiler de torró, sinó més que res un detallet per Nadal».

A la caixa de fusta primorosament preparada i amb motius al.lusius al vint-i-cinc aniversari de l’ordenació sacerdotal de la Diòcesi Oriola-Alacant, no hi faltaren les varietats més clàssiques del torró, com ara la de ‘Jijona’ i ‘Alicante’, del tou i del dur. Tampoc les peladilles, ni la xocolata amb ametlles o els polvorons.

Estic segur de què en menjaria i en compartiria amb el personal

El capellà Eugeni recorda també una recent entrevista del Papa a un diari nacional en el qual li va dir al periodista que l’últim producte que havia rebut d’Espanya era una caixeta de polvorons ‘made in Jijona’. No li consta ja que el Papa es menjara els dolços xixonencs en Nadal, però tampoc ho dubta, tot i que «ell és una persona molt austera i estic segur que en menjaria i en compartiria amb el personal de Santa Marta, per als seus fills, es molt de compartir polvorons o peladilles».

El sacerdot, que és originari de Beneixama, complix ja nou anys transmitint la fe catòlica al poble del torró i se’n fa ressò cada vegada que pot. Inclús li ho subratllen altres capellans quan va a reunions per tota Espanya en dir que ell és el retor de Xixona: «El poble del torró», diu Eugeni que li postil.len tots els sacerdots per tot arreu. Diu que la delegació d’Oriola-Alacant va aconseguir que el Papa identificara Alacant amb un producte com el torró de Xixona, a més a més «reconegut internacionalment».

Eugeni Amorós creu que el sector fa bé de promocionar el torró com a producte que es pot consumir tot el any. «Jo, quan en faig de regals, sempre entregue torró, perquè quede molt bé». Creu que el sector deu promocionar «molt el consum tot l’any, perquè jo crec que el torró està fins i tot més bò la resta de l’any, doncs en Nadal hi ha saturació de dolços i de tot».

https://madeinjijona.pregoner.es/2018/02/los-turroneros-de-jijona-venden-un-5-mas-en-navidad-la-mejor-campana-desde-la-crisis/

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

2 Comments

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *