Puig destaca que la nova seu de la Generalitat a Alacant simbolitza la projecció de la ciutat i de la província

  • Afirma que Alacant suposa un impuls per a la Comunitat Valenciana i destaca que el nou emplaçament de la Generalitat permetrà “una relació renovada amb la ciutadania i el teixit productiu”

  • L’històric edifici de Correus d’Alacant albergarà a partir d’aquest dimarts una exposició de fotògrafes de l’agència internacional Magnum Photos

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que la nova seu de la Generalitat a Alacant simbolitza la projecció de la ciutat i de la província i la capacitat que té per a crear ocupació i generar oportunitats.

El màxim responsable de l’executiu valencià ha fet aquestes declaracions durant l’obertura de la nova seu de la Generalitat a Alacant, situada en l’històric edifici de Correus, que representa un dels màxims exponents de l’arquitectura de l’edat de plata alacantina.

Durant la seua intervenció, Ximo Puig ha assegurat que Alacant suposa un impuls per a la Comunitat Valenciana, i ha argumentat que la decisió de triar l’edifici de correus per a albergar les instal·lacions de la màxima institució de l’autogovern valencià obeeix a la vocació de “descentralitzar” les institucions i promoure la “cohesió territorial”.

En aquest sentit, el president del Consell ha esmentat com a “apostes” de Generalitat “per la descentralització i per Alacant” la Conselleria d’Innovació; Districte Digital; l’Agència de Protecció del Territori; la Learning Factory d’Elx; la Plataforma Intel·ligent de Destinacions a Benidorm, o la subseu de l’IVAM a Alcoi.

A més, el cap del Consell ha recordat que des de 2015 la inversió territorialitzada de la Generalitat a Alacant ha augmentat un 230 %, ja que ha passat de 182 a 610 milions d’euros.

L’antiga Casa de Correus d’Alacant no serà només un espai administratiu, ja que pretén erigir-se en un espai obert per a la ciutat i la província. Així, des d’aquest dimarts, 21 de març, albergarà una exposició de l’agència fotogràfica internacional Magnum, que estarà comissariada per la seua presidenta, l’alacantina Cristina de Middel, i sota el títol Close Enough mostrarà el treball realitzat per fotògrafes de l’agència.

Ximo Puig ha assegurat que la nova seu de la Generalitat serà “una casa per als alacantins i alacantines”, permetrà “una relació renovada entre la ciutadania, l’empresa i les administracions” i “acostarà la Generalitat a la ciutadania”.

L’acte inaugural ha comptat amb l’assistència del conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, i la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, entre altres autoritats.

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *