Suni Brotons: «El llibre ‘Montnegre’ és el fruit del treball d’un gran equip»

Article al seu perfil de Facebook de l’arxivera i bibliotecària de Mutxamel, Suni Brotons, arran la presentació, al Teatret de Xixona, del llibre ‘Montnegre, un riu, un territori, un paisatge’

«Amics i amigues, hui vull anunciar-vos que per fi, després de mesos de feina ha sorgit ja de l’impremta un llibre, “MONTNEGRE UN RIU, UN TERRITORI, UN PAISATGE”, al qual he participat com a coordinadora i autora d’alguns dels textos.
En esta ocasió he dedicat part del meu temps i esforç a estudiar un paratge proper, i veí amb el qual compartim moltes coses, però sobre tot un riu.
El passat dijous dia 15 a les 7 de la vesprada, al Teatret de Xixona, vàrem fer la primera de les presentacions del llibre. Ha estat publicat per Publicacions Universitat d’Alacant/Publicaciones Universidad de Alicante, dins de la col·lecció l’Ordit, i vull aprofitar per a donar les gràcies a esta institució per haver confiat en el nostre projecte, que ha estat una tasca molt complexa però a la vegada, gratificant.
I també a l’Ajuntament de Xixona /Jijona (ciutat a la qual pertany la major part del territori de Montnegre) per la seua bona disposició per deixar-nos estes instal·lacions municipals i acompanyar-nos.
La publicació presentada en societat és el fruit del treball d’un gran equip, ja que hem comptat amb la col·laboració desinteressada de nombrosos estudiosos, que des de les seues especialitats ofereixen un estudi seriós i amé, d’un territori que abasta des de la presa de Tibi fins a la partida del Xapitell.
Va ser un acte entranyable i molt concorri’t, on després de la presentació feta per Xavier Casero, com a responsable de l’edició del llibre, vaig intervenir per explicar com s’havia gestat el llibre i a continuació, va prendre la paraula breument, l’altre coordinador, Jordi Payá.
Moltes persones nascudes al Montnegre varen voler estar presents en esta nit de desembre, per compartir eixes històries, que en esta ocasió varen ser narrades per dos xixonencs que participen en el llibre, el cronista de la ciutat, Bernardo Garrigos Sirvent i el periodista Bernat Sirvent Coloma que amb les seues intervencions connectaren ràpidament amb el públic, que omplia la sala.
El mes vinent, farem la presentació a Mutxamel, poble unit al “Riuet”
Com vaig comentar a la cloenda de l’acte, gràcies a totes i tots els que heu fet possible que esta empresa arribarà a bon port, per la vostra dedicació i com no, als veïns i veïnes del “Riuet”, per parlar amb nosaltres, contar-nos part de la seua vida i treballs, que poden estar segurs que permetrà conèixer, més i millor, este oasi de terres properes i fèrtils.
El mes vinent, farem la presentació a Mutxamel, poble unit al “Riuet”, per motius de veïnat, formes de treballar la terra i maneres de viure, i procurarem que siga també una nit on a més de conèixer un territori i la seua gent, pugem sentir-nos representats. Vos esperem!

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *