Transició Ecològica destina més de 4 milions en 2021 a depòsits d’aigua de prevenció d’incendis

La Conselleria construeix quinze punts d’aigua específics nous per a la prevenció i l’extinció d’incendis forestals / La xarxa de depòsits específics de la Comunitat Valenciana disposa de 323 infraestructures d’aquest tipus

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha destinat més de 4 milions d’euros a la construcció i el manteniment de depòsits d’aigua per a la prevenció i l’extinció d’incendis forestals durant 2021.

Al llarg de l’any passat s’han posat en funcionament 15 punts d’aigua específics nous per a la prevenció d’incendis forestals que permeten sumar un total de 323 infraestructures d’aquest tipus a la Comunitat Valenciana.

Dels 15 depòsits nous, 7 es troben a la província de Castelló (en els municipis de Cabanes, Cinctorres, Morella, Rossell, Xert, Teresa i Castillo de Villamalefa); altres set a la província de València (Ontinyent, Cortes de Pallás, Buñol, Requena, Alpuente, Aras de los Olmos i Pinet), i un en el terme municipal de la Vall de la Gallinera, a la província d’Alacant.

Així mateix, per a enguany està aprovada l’execució de dues obres noves. La primera consisteix en la construcció d’un nou depòsit de prevenció i extinció del foc en el municipi de Montán (Castelló), mentre que la segona se centrarà en el manteniment de diversos depòsits d’aigua a la Vall de Cofrents, concretament en els municipis valencians de Zarra, Teresa de Cofrentes, Jalance i Cofrentes. Aquestes actuacions assoleixen una inversió de 337.000 euros.

Adequació, revisió i manteniment

La Conselleria de Transició Ecològica també ha desenvolupat un projecte de manteniment de depòsits metàl·lics amb una inversió de 841.998,84 euros. Els treballs han inclòs, a més de l’adequació i la revisió de 58 punts d’aigua metàl·lics, la instal·lació de rampes per a facilitar l’eixida dels animals, així com abeuradors, tolles habilitades en l’exterior i equipament d’energia renovable.

El manteniment s’estén al conjunt de la xarxa d’infraestructures de prevenció d’incendis, tant depòsits com observatoris forestals, amb un pressupost de vora 2 milions d’euros, per tal d’assegurar que es troben operatius al 100 % en tot moment.

La Direcció General té previst desenvolupar un pla de millora de la xarxa de detecció d’incendis forestals a través del Pla de recuperació, transformació i resiliència, per un import de 4.428.689 euros. El director general de Prevenció d’Incendis, Diego Marín, ha concretat, entre les accions, la millora i la nova construcció de 10 observatoris forestals, la construcció d’altres 8 depòsits nous, la posada en marxa d’un servei d’estacions meteorològiques per a la detecció de rajos i una prova pilot de teledetecció.

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *