Unió de Llauradors lamenta que «ni el miracle del Nadal ha salvat el preu de l’ametla»

La Unió lamenta que els preus d’aquesta fruita seca no s’hagen recuperat si més no durant la campanya nadalenca, data en la qual es consumeixen molts productes que tenen aquest aliment com quasi ingredient principal

Segons l’estudi realitzat pels serveis tècnics de l’organització, en els últims 20 anys ha necessitat importar anualment de mitjana 352.000 tn, la qual cosa suposa que es necessitaria produir un 44% més de les que produeix actualment. Amb aquestes dades, és a dir que la demanda és quasi el doble de l’oferta, la lògica comercial establiria uns preus per a l’ametla autòctona molt més elevats dels quals es tenen i, no obstant això, no és així, ja que regeixen els preus internacionals.

Igualment, per al període concret de 2010-2019, s’ha identificat que el balanç comercial (Exportacions – Importacions) és negatiu amb una diferència de -201.000 tones anuals.

Consum en fresc

D’altra banda, si es té en compte el consum en fresc, les necessitats de la indústria agroalimentària i les exportacions, es revela un dèficit de -132.000 tones anualment (producció – exportació – consum).

LA UNIÓ ja va denunciar en repetides ocasions durant 2020 la situació que estava patint l’ametla i l’entrada massiva d’ametla estatunidenca, el preu de la qual ha baixat prop d’un 60% respecte a 2015.

Així, sol·licita que es canvie la política agroalimentària i que es beneficie a la indústria que utilitze ametles d’ací.

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *