108 llits en l’alberg turístic «més gran» del País Valencià

El regidor de Festes de Xixona, Ricardo Mira, afirma que és el de major mida dels existents a l’autonomia i les instal·lacions, en les quals s’invertiran 700.000 euros, disposaran de lliteres, cuina, dutxes i llavadores

Avancen els treballs de l’antic local dels músics, que s’està reconvertint en alberg juvenil. Les obres van començar el passat mes d’octubre, amb la reforma integral i adequació d’este local, antigament utilitzat pels músics de les bandes que venien a Xixona a tocar en les festes d’estiu i d’hivern.

Diu el president de la Federació de Festes, Jonathan Gras, en declaracions al periòdic mensual oficial de l’Ajuntament que esta entitat «tenia un local on dormien els músics i des de fa més d’una dècada van començar a sorgir diversos problemes i el local es va deteriorar de tal manera que era ipossible prácticament usar-lo».

«A partir d’ací ix la necessitat de reformar-ho completament i es va contemplar fer un projecte concret, però es va caure en el compte que calia tirar-lo sencer i tornar a construir-ho ja que era impossible arreglar tots els desperfectes. Va ser en aquest moment quan es va pensar que hauríem de fer-ho i s’hauria de gastar una bona suma de diners i es va decidir que, per a tindre un local que només s’use tres dies a l’any, es podria millorar i poder aprofigar-lo durant tot l’any, d’ací ix la idea de l’alberg», afegeix Gras.

Gras relata que durant aquest temps des de la Federació s’han gestionat i solucionat els problemes referents a la documentació, com per exemple, l’escriptura, ja que ha sigut, diu, necessari reunificar el local, que estava dividit en diverses finques i negociar amb els veïns per a poder dur a terme el projecte.

S’ha presentat a la Diputació i a la Generalitat Valenciana i ens diuen que els interessa i probablement ofereixen algunes subvencions, ja que és un gran projecte per al turisme a la província

Gras no detalla en eixa crònica del periódic mensual oficial de l’Ajuntament quins serveis exactament oferirà l’alberg, tot i que si avança que serà «un lloc de trobada on poder descansar, desconectar del dia a dia i on esperem que tota la gent que vinga se senta còmoda, ben rebuda i amb la sensació d’entrar en un espai agradable on passar almenys una nit després de gaudir del paisatge de les muntanyes amb un gran nombre de rutes de senderisme i del nostre recentment reformat castell».

700.000 euros i hipoteca per a cobrir la resta de les obres, que estan al 40%

Diu Gras que el projecte té un cost al voltant de 700.000 euros i que compta amb el suport de l’Ajuntament. A més, explica que s’ha presentat a la Diputació i a la Generalitat Valenciana «i ens diuen que els interessa i probablement ofereixen algunes subvencions, ja que és un gran projecte per al turisme a la província». Afegeix que «amb l’aval de la SGR i el suport de l’Ajuntament estem a l’espera que ens concedisquen una hipoteca per a cobrir la resta de diners que ens fan falta per acabar les obres». Diu el regidor Ricardo Mira que l’obra està executada en un 40%.

En esta mateixa crònica del periódic mensual oficial de l’Ajuntament, l’alcaldesa diu que ha presentat recentment el projecte al director de Turisme de la Generalitat, Herick Campos, i que el projecte «comptarà amb la qualificació d’alberg; està alçant molta expectació i hi ha molta demanda per a aquesta mena d’establiments».

 

 

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *